Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.01.2011.

05:39

Janković: "Greške u pogrešno vreme"

Jelena Janković eliminisana je u drugoj rundi Australijen opena, najranije na nekom Gren slemu još od US Opena 2009. godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Uspešnija od najbolje srpske teniserke bila je 54. ženski reket sveta, Kineskinja Šuai Peng sa 2:0. Jankovićeva je ipak optimista u pogledu na nastavak sezone.

"Osećam se dobro fizički, a i zdrava sam. Zaista mogu da uživam na terenu. Početak je sezone, moj tek treći meč u godini, još sam malo zarđala", izjavila je Jankovićeva.

Jankovićeva je u prvom setu vodila 4:1, a potom je usledio veliki pad u igri iz kojeg se nije vratila.

"Sve je bilo pod kontrolom, igrala sam veoma dobro. Onda sam odjednom napravila nekoliko grešaka, a ona (Peng) je odigrala nekoliko dobrih poena. Malo po malo, znate, ona je ulazila u ritam, a ja počela da padam".

Sedma nositeljka na "Ozi openu" imala je u taj-brejku priliku da dobije set i preokrene situaciju, ali nije uspela.

"Imala sam šansu i na 5:4, bila sam na 30:15 na njen servis. Tada sam promašila lagan udarac za 40:15 i dve brejk lopte. I tada sam napravila nekoliko grešaka u pogrešno vreme".

I dok će se Jelena brzo vratiti treningu i pokušaju da se vrati u formu koja ju je dovela do prvog mesta na WTA listi, Kineskinja Peng će protiv Japanke Morite pokušati da izbori prvi plasman u osminu finala nekog Gren slema u svojoj karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve