Nova vest
Tenis

Utorak, 18.01.2011.

12:59

Ana: "Nisam bila fizički spremna"

Srpska teniserka Ana Ivanović ocenila je da je nedovoljna fizička spremnost glavni uzrok poraza od Ruskinje Jekatarine Makarove u prvom kolu Australijan opena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Ovo je bio baš težak meč, a ona je igrala veoma dobro. Dala sam sve od sebe, a na kraju je odlučilo nekoliko poena. Nisam iskoristila nekoliko prilika, pogotovo u drugom setu. Čini mi se da je na kraju odlučila kondicija, jer u nekim poenima fizički nisam uspela da pariram protivnici", rekla je Ivanovićeva za sajt turnira u Melburnu.

Ivanovićeva je navela da je prethodnih deset danas imala problema sa bolom u predelu stomaka, zbog čega nije uspela maksimalno fizički da se spremi za turnir.

"Nisam imala sreće s tim, jer u završnoj fazi priprema nisam mogla maksimalno da treniram. S druge strane, Jekatarina je igrala veoma jako i brzo. Pokušala sam da odgovorim, ali nisam uspela", navela je Ivanovićeva.

Makarova je u trećem setu slavila sa 10:8, a taj deo meča trajao je čak 91 minut.

"Žao mi je zbog poraza, ali bilo je i dosta pozitivnih stvari. Pružila sam maksimum i to je sve što mogu da tražim od sebe. Danas je Makarova bila bolja, ali vidim da imam dosta prostora za napredak u igri", kazala je Ivanovićeva.

Srpska teniserka ponovila je da joj je ove godine glavni cilj povratak među 10 najbolje rangiranih igračica na WTA listi.

Ona je još rekla da nije sigurna da li će igrati za FED kup reprezentaciju Srbije u februaru.

"U ovom trenutku ne znam šta će biti, još nisam odlučila, a i kalendar takmičenja ove sezone je veoma 'gust'. Moram da se konsultujem i sa svojim trenerom", zaključila je Ivanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve