Nova vest
Tenis

Utorak, 18.01.2011.

07:17

AO: Mari i Del Potro prošli dalje

Endi Mari i Huan Martin del Potro maksimalnim pobedama su se plasirali u drugo kolo Australijan opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Argentinac je bio bolji od Dudija Sele sa 7:6 (15-13), 6:4, 6:4, dok je Mariju Karolj Bek predao meč pri rezultatu sa 6:3, 6:1, 4:2.

Del Potro će u drugoj rundi za suparnika imati boljeg iz meča Markosa Bagdatisa i Grege Zemlje, dok će Škot igrati sa Iljom Marčenkom iz Ukrajine.

Mari je u meču sa Bekom igrao taman koliko je bilo potrebno da se zabeleži trijumf. Već na samom startu napravio je brejk i to je odredilo čitav tok meča. Slovak, trenutno 101. na ATP listi, nije uspevao da parira Britancu, mada je u petom gemu trećeg seta stvorio tri brejk šanse.

Tada se Mari spasao sa nekoliko odličnih slajs-servisa, a koji minut potom Bek je predao meč.

Del Potro i Sela odigrali su fantastičan prvi set. Osvajač US opena 2009. godine prvi je stigao do brejka, Izraelac se vratio i o vođstvu je odlučivao taj brejk. Kvalitet tenisa tu je bio na najvišem nivou, Sela je propustio pet set lopti, a Del Potro je četvrtu realizovao karakterističnom ’bombom’ iz forhenda.

U drugom setu Argentinac je na startu napravio brejk i bez problema ga čuvao do samog kraja. U poslednjem gemu nije materijalizovao tri vezane set lopte, ali to ga nije poremetilo i Del Potro je preciznim servisima došao na korak do trijumfa.

I u trećem setu Delpo je napravio jedan brejk i došao do trijumfa sa 3-0 u setovima posle dva časa i 38 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve