Nova vest
Tenis

Utorak, 18.01.2011.

03:53

AO: Jelena slavila uz dobar servis

Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je Alju Kudrjavcevu iz Rusije sa 6:0, 7:6 (7-5) u prvom kolu Australijan opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Jelena je u drugom setu gubila 4:0, spasla je i set loptu na 5:4 i trijumfovala posle 80 minuta igre odserviravši čak deset asova i samo dve duple greške.

Jankovićeva će u drugom kolu igrati sa Šuai Peng iz Kine, koja je savladala Katerinu Bondarenko 2:6, 6:3, 8:6. JJ je šest puta dobila Kineskinju u sedam međusobnih duela, ali je Pengova slavila poslednji put, u Pekingu 2009. godine.

JJ je odlično počela i dobila prvi set rezultatom 6:0. Srpkinja nije rivalki dozvolila nijednu brejk loptu, a na servis-gemovima rivalke predstavljala je konstantnu pretnju i napravila tri brejka. Ipak, treba reći i da joj je i Ruskinja dosta pomogla velikim brojem neiznuđenih grešaka - čak 14.

Međutim, Kudrjavceva je početkom drugog seta naglo podigla preciznost svojih udaraca. Nije odustajala od agresivnog pristupa i to je počelo da joj se isplaćuje. Brzo je Kudrjavceva stigla do prednosti 4:0, JJ je uzvratila sa tri gema uzastopno, ali je Ruskinja došla do 5:3 i propustila set loptu poslavši bekhend u mrežu.

Servirajući za set na 5:4 Kudrjavceva je nervozno počela gem i napravila dve greške, ubrzo je Srpkinja vrhunskim kretanjem izborila dve vezane brejk lopte, da bi već prvu realizovala pravovremenim izlaskom na mrežu.

U završnici drugog seta Jelena je sjajno servirala, što ju je nekoliko puta izvuklo iz teških situacija, uključujući i brejk loptu na 5:5.

U taj brejku je Jelena sa dva dobra napada stvorila prednost 3-0, odservirala je još jedan as, a servis-vinerom došla je do tri vezane meč lopte. Iskoristila je tek treću posle najduže razmene udaraca u meču i greške rivalke iz bekhenda – 6:0, 7:6 (7-5).

Najbolji rezultat na Ozi openu Jelena je zabeležila 2008. godine, kada je u polufinalu izgubila od Marije Šarapove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve