Nova vest
Tenis

Utorak, 18.01.2011.

02:07

Pobeda Bojane, sledeća Zvonarjova

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo Australijan opena, pošto je pobedila Kai-Čen Čang sa Tajvana sa 7:5, 6:1.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Jovanovska je gubila sa 5:2 u prvom setu, ali je potom zaigrala neuporedivo bolje, osvojila čak devet gemova u nizu i tako rešila meč.

Srpskoj igračici je to treći trijumf nad Čangovom u isto toliko okršaja. Žreb nije bio milosrdan prema mladoj srpskoj teniserki, pošto joj je sledeća rivalka drugi nosilac Vera Zvonarjova, koja je deklasirala Zibil Bamer sa 6:2, 6:1.

Devojka sa Tajvana je već na samom startu napravila je brejk, Jovanovski je ubrzo uzvratila, ali je Čang novim brejkom došla u situaciju da servira za set. Međutim, srpska teniserka od zaostatka 5:2 uspeva da uzme pet gemova u nizu i da osvoji set.

Pozitivni nalet iz prvog seta Jovanovska je iskoristila da nastavi seriju i povede sa 4:0 u drugom setu, čim je meč i odlučen.

Na prvom meču na „Rod Lejver“ areni Zvonarjova je mnogo lakše nego što se očekivalo dobila Bamerovu. Nije to bio naročito kvalitetan okršaj, a presudile su čak 22 neiznuđene greške Austrijanke.

Zvonarjova je trenutno druga na svetu, ima 26 godina i na poslednja dva Grend slem turnira igrala je finale. Ukupno ima deset titula, a sa Jovanovskom se još nije sastajala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve