Nova vest
Tenis

Petak, 14.01.2011.

08:20

AO: Lak posao za Srbe na startu

Srbija će na prvom gren slemu teniske sezone imati najviše jednog polufinalistu, jer su sva tri predstavnika naše zemlje smeštena u treću četvrtinu žreba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U ženskoj konkurenciji ista sudbina je zadesila Jelenu Janković i Anu Ivanović.

Novak Đoković na startu igra sa Marselom Granoljersom, Viktor Troicki sa Dmitrijem Tursunovim, a Janko Tipsarević sa Mišom Zverevim. Rivalka Jelene Janković je Ala Kudrjavceva, Ana Ivanović se sastaje sa Jekaterinom Makarovom, a Bojana Jovanovski sa Kai Čen Čang.

Svi predstavnici Srbije mogu se smatrati favoritima na startu. Ukoliko bi naši teniseri dotle bili neporaženi, Đoković se sa Troickim može sresti već u trećoj rundi, a sa Tipsarevićem četvrtfinalu. Duel Jelene Janković i Ane Ivanović moguć je u četvrtfinalu, a na Bojanu bi pobednica išla u polufinalu.

Žreb se poigrao srpskim i hrvatskim teniserima – ako Novak pobedi, sledeći rival mu je siugurno Hrvat (Karlović – Dodig u prvom kolu), a do osmine finala bi posle Troickog mogao da naleti i na Ljubičića.

Na putu ka Noletu ili Viktoru Janko bi trebalo da po kosturu redom eliminiše Verdaska, Davidenka i Berdiha.

Srbi su smešteni u Federerovu polovinu kostura, a pored Švajcarca (Lukaš Lacko na startu), zvezda poslednje četvrtine je Endi Rodik (Jan Hajek). Posao će im otežati prisustvo nekoliko snažnih igrača – Monfis, Vavrinka, Kveri i Fiš su smeđteni u isti deo žreba.

Rafael Nadal turnir počinje duelom sa Markosom Danijelom, a prva uzbuđenja može da očekuje u osmini finala, kada su mu potencijalni rivali Čilić, Izner i Štepanek. U istoj četvrtini su i Ferer i Južni.

Druga četvrtina deluje najslabije, sa očekivanim duelom Soderlinga i Marija, a prvi favorit da se umeša u podelu je Markos Bagdatis, koji tradicionalno dobro igra u Melburnu.

Posle Makarove Ana će se boriti sa Nadjom Petrovom i domaćom favoritkinjom Ališom Moli, a u osminu finala je čeka pravo iskušenje. Da bi se srela sa Jelenom, ona mora da nadmaši sebe i pobedi Kim Klajsters, koja igra derbi prve runde sa Dinarom Safinom, jedini okršaj dva bivša broja 1 na startu Ozi Opena.

Jelenin posao će do četvrtfinala biti lakši, a najveće rivalke biće joj Radvanska i Klejbanova.

Bojana bi posle pobede nad Tajvankom verovatno išla na drugu igračicu sveta Veru Zvonarjevu. U tom delu žreba je još niz čeških i ruskih igračica (Pavljučenkova, Safarova, Kirilenko, Benešova), a gornji deo četvrte četvrtine predvode Samanta Stosur, najveća nada Australije ovog januara, Flavija Peneta i Šahar Per.

Najatraktivniji meč na početku ženskog programa igraće prva nositeljka Karolina Voznijacki sa Gizelom Dulko. Drugi deo te četvrtine doneće borbu Skjavone, Enan i Kuznjecove.

Venus Vilijams na putu ka polufinalu ima Šarapovu, Li i Azarenku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve