Nova vest
Tenis

Nedelja, 09.01.2011.

08:58

Soderlingu titula u Brizbejnu

Šveđanin Robin Soderling trijumfovao je na turniru u Brizbejnu pošto je u finalu pobedio branioca titule Endija Rodika iz Sjedinjenih Država.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Peti teniser sveta je u finalu pobedio rezultatom sa 6:3, 7:5, a na putu do titule nije izgubio nijedan set, a protivnicima je samo jednom dozvolio da mu oduzmu servis.

Finalni meč, ipak, nije bio lak ni za jednog od tenisera, pošto je u jednom trenutku bio prekinut jer je krov na „Pat Rafter areni“ prokišnjavao, što je posebno razbesnelo Rodika.

Soderling je od starta meča krenuo agresivno, dok se Rodik branio i zahvaljujući asovima je osvojio prvi gem na svoj servis protiv Šveđanina. Ipak, vrlo brzo peti reket sveta je napravio brejk, pre nego što je uspeo da se odvoji i ostvari prednost od 4:1. Četiri gema kasnije Soderling je već došao do prilike da osvoji prvi set i odmah ju je ugrabio.

Amerikanac je u drugom setu ponovo imao velike probleme u pokušaju da sačuva poene na svojim servisima i tek posle sedam minuta igre uspeo je da osvoji peti gem i povede sa 3:2. Baš tada je krov počeo da prokišnjava i igra je prekinuta, a Rodik je bio izuzetno nervozan i nezadovoljan načinom na koji je sudija Fergus Marfi proveravao koliko je teren klizav. Uprkos prigovorima od strane američkog tenisera Marfi nije žurio i istakao je da nije spreman da rizikuje pred početak prvog Gren slema sezone, Otvorenog prvenstva Australije koje počinje 17. januara.

Odmah po nastavku meča Soderling je nastavio gde je stao i vrlo brzo došao je do tri brejk prilike, koje je Rodik uspeo da sačuva, ali već sledeći nije uspeo. Šveđanin je tada ostao miran i uz odličan servis došao je do sedme titule u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve