Nova vest
Tenis

Nedelja, 02.01.2011.

18:19

Đoković: "Još se nisam prilagodio"

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle trijumfa nad Kazahstanom u Hopman kupu u Pertu da se još uvek nije prilagodio na vremensku razliku.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Đoković je zajedno sa Anom Ivanović Srbiji doneo pobedu sa 3:0, a rekao je da je meč bio veoma težak.

"Ne želim sada da tražim opravdanja za svoju igru, ali doputovao sam u Australiju pre dva dana i još se nisam prilagodio na vremensku razliku i klimaske uslove", rekao je Đoković.

Najbolji srpski teniser priznao je da ga je Anderej Golubjev, 36. igrač sa ATP liste, nadigrao u prvom setu.

"Golubjev je igrao hrabro i definitnivno je bio bolji u prvom setu, koji je zasluženo dobio. U nastavku sam uspeo nekako da podignem nivo igre i da uđem u ritam koji mi odgovara. Zadovoljan sam načinom na koji sam odgovorio i na kraju uspešno završio meč", rekao je Đoković posle pobede od 4:6, 6:3, 6:1.

Uprkos teškom meču, treći igrač sveta kaže da mu je bilo zabavno na terenu.

"Tokom sezone niko od nas nema previše prilika da se zabavlja na terenu i zaista uživa u tenisu. Ovo je turnir na kome povremeno mogu da se našalim tokom meča i to i radim. Verujem da ljudi to vole", rekao je Đoković.

Prvi poen Srbiji u meču sa Kazahstanom donela je Ivanovićeva, koja je slavila protiv 36. teniserke sveta Jaroslave Švedove sa 7:6 (8:6), 6:1.

"U prvom setu smo obe bile veoma nervozne i imale smo problema sa servisima, a u taj brejku sam imala nesto više koncentracije i sreće. Nakon toga sam počela da servirm bolje i lako sam dobila drugi set", rekla je Ivanovićeva.

Srpska teniserka dodala je da je upravo servis ono na čemu najviše radi.

"U finišu protekle sezone znatno sam popravila servis, što se odrazilo na rezultate, ali i dalje na tome dosta radim. U svakom slučaju, drago mi je što je krenula sezona i što ponovo osećam pozitivni pritisak", rekla je srpska teniserka.

Hopman kup se nastavlja u ponedeljak mečevima B grupe u kojima se sastaju Velika Britanija - Italija i Francuska - SAD. Reprezentacija Srbije se u drugom kolu A grupe u utorak sastaje sa Austalijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve