Nova vest
Tenis

Subota, 25.12.2010.

09:08

Pilić: „Završio sam sa DK“

Savetnik selektora Dejvis Kup reprezentacije Srbije Bogdana Obradovića, Nikola Pilić, potvrdio je da se povlači sa te pozicije.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Posle osvajanja ’salatare’ moglo je da se nasluti da će Pilić da završi svoj rad sa selekcijom Srbije, a sada je i sâm stručnjak to potvrdio.

“Ja sam još onda odlučio da više ne budem savetnik, ali nisam hteo da kvarim veselje”, objasnio je Pilić koji je tada izjavio da će odluku saopštiti do Božića.

Za mene je osvajanje Dejvis kupa sa trećom reprezentacijom pravi Mont Everest i dalje se ne može. Tako sam i 2005. uradio sa Hrvatskom. Osvojili smo trofej u Bratislavi i ja sam se povukao. Hvala bogu da se sve završilo trijumfom i slavljem u Beogradu”, rekao je Pilić.

Pilić je rekao da se više neće baviti istim poslom.

Neće biti četvrte reprezentacije. Pola veka sam u Dejvis kupu, napravio sam sve što treba i sada mogu da se skoncentrišem na druge stvari. Ja sam završio sa Dejvis kupom”, rekao je.

Ipak, Pilić bi mogao i dalje da ostane aktivan u srpskom tenisu.

Boba me je posle trijumfa pozvao da pomognem u razvoju juniora. Nismo razgovarali kako bi to funkcionisalo, ali pretpostavljam da bi nekoliko najtalentovanijih igrača došlo na nekoliko nedelja kod mene u akademiju kod Minhena, a i da bih ja nekoliko nedelja provodio u Beogradu”, rekao je Pilić.

Pilić nije imao komentar na dešavanja oko izbora predsednika TSS.

Ja se ne mešam u politiku, niti imam komentar. Čak i ne čitam šta se dešava. Ja sam zadužen da tim i teniseri igraju dobro. Ne želim da budem u toj političkoj sferi”, rekao je teniski stručnjak.

Pilić je najavio da će mu prioritet biti rad u njegovoj akademiji tenisa.

Akademija ostaje moj prioritet. Imam nekoliko kvalitetnih mladih igrača, sa kojima mogu dobro da radim. Jedna od njih je Jelena Stojanović, Srpkinja iz Perta u Australiji”, rekao je Pilić.

Doskorašnji savetnik u Dejvis Kup reprezentaciji Srbije ocenio je mogućnosti najboljeg srpskog tenisera, Novaka Đokovića.

Rafa je mnogo pobegao svima, ali sada mora da brani puno poena. Ako mu ne krene dobro, situacija će se vrlo brzo okrenuti. Postoji mogućnost da on i Federer budu najboljih teniseri u istoriji, ali videćemo šta Nole misli o tome. Mlađi je od obojice, sledećih 4-5 godina će biti veoma važni. Uveren sam da i on ima šansu da bude broj 1, to mu je i velika želja i cilj koji uvek ističe. Ja sam uveren da to može i da postigne. Važno je da dobro igra i to može i da ostvari”, zaključio je Pilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve