Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.11.2010.

18:27

Novak: Pomogla mi Berdihova nervoza

Novak Đoković je izjavio da mu je nervozan partija Tomaša Berdiha pomogla da savlada Čeha u prvom kolu Masters kupa u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Tomaš je uvek nezgodan protivnik, ali sada nije dobro servirao i koristio sam prilike da ga pritisnem na njegov drugi servis“.

„Normalno je biti nervozan na debiju. Za mene je ovo odličan početak pred divnom publikom, ovo je jedan od turnira na kojem osetiš da pripadaš tu onoga momenta kada kročiš na teren. Zadovoljstvo mi je da igram ovde.“.

Među brojnom publikom današnji meč gledao je i legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona.

"Kada se pojavio u publici, zapitao sam se da li da igram rukama ili nogama", rekao je uz osmeh Đoković misleći na "Božju ruku", gol koji je Maradona dao rukom protiv Engleske na Svetskom prvenstvu 1986. godine.

Đoković se zahvalio Argentincu na dolasku i rekao da mu je bila velika čast što je igrao pred jednim od najboljih fudbalera svih vremena.

Berdih je priznao da se nije osećao najbolje i da je to uzelo danak.

"Nervoza je uticala na moju igru na početku meča, ali to je normalno kada prvi put igrate ovakav turnir. Poslednjih nekoliko meseci imao sam problema sa samopouzdanjem, a to je nešto što ne možete da uvežbate na treningu", izjavio je Čeh i dodao:

„Veoma je teško igrati sa Novakom već u prvom meču, ali kako je-tako je i u sledeća dva meča sašta može da se desi“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve