Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.11.2010.

10:28

Date Krum: 2011. definitivno kraj

Japanka Kimiko Date Krum penzionisaće se sledeće sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nekada jedna od pet najboljih igračica priznala je da oseća velike bolove posle mečeva i da joj tenis predstavlja više napor nego zadovoljstvo.

Ona se vratila tenisu 2008. godine, posle 12-sezonske pauze. Odluku da joj sledeća bude poslednja sezona u karijeri ona je saopštila pošto je izgubila polufinalni duel na Azijskim igrama.

„Ja nisam robot. Ja sam živo biće“, rekla 40-godišnja Date Krum, posle poraza od Kineskinje Peng Šuai u Guangžuu.

„Nisam još ni sigurna da li ću uspeti da izguram čitavu sezone, ali su definitivno ovo moje poslednje azijske igre. Za sledeće ću imati 44 godine“, kaže Kimiko Date, koja je osvojila zlato na Azijskim igrama u Hirošimi 1994. godine.

Ona je nedavno savladala Mariju Šarapovu i tako potvrdila da i dalje može da igra vrhunski tenis. Najveći uspeh ostvarila je 1995. godine kada je bila četvrta na WTA listi. Kimiko Date je u Guangžuu osvojila dve bronze – u pojedinačnoj i timskoj konkurenciji. Ona je najbolja teniserka Japana svih vremena, a ove sezone ostvarila je nekoliko šokirajućih rezultata. U prvom kolu Rolan Garosa izbacila je bivšu prvu teniserku sveta Dinaru Safinu.

„Ovo je bila dobra sezona, ali preterano naporna. Potrebno je da se odmorim. Mislim da ću moći da se takmičim i naredne i nadam se dobrim rezultatima na Gren slemovima“, zaključila je Kimiko Date Krum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve