Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.07.2010.

10:03

Finale Portoroža: Čakvetadze-Larson

Ana Čakvetadze stigla je do svog prvog finala u poslednje dve godine, pošto je savladala u Portorožu Slovenku Polonu Hercog sa 0:6, 6:2, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ruskinja će igrati finalni meč protiv Šveđanke Johane Larson, koja je u svoje prvo WTA finale ušla kada još je Ruskinja Ksenija Pervak predala meč zbog povrede zgloba.

U tom trenutku Larsonova je vodila sa 6:2, 1:0.

Čakvetadze je svoju poslednju od sedam WTA titula osvojila 2008. godine. U 2007. je bila među pet najboljih igračica na svetu, da bi doživela pad na 103. mesto.

“Nisam očekivala ovakav uspeh.Ovo je velika nagrada za moj napor i rad. Ja se i dalje borim da se vrati u vrh. I dalje imam to u sebi”, rekla je Ana Čakvetdaze.

Larsonova je 84. na WTA listi, a prošle nedelje stigla je do svog prvog četvrtfinala u Pragu. Ovo je njeno prvo polufinale i finale u karijeri. Na putu je uspela da eliminiše zemljakinju Sofiju Arvidson i Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu.

Pervakova je ušla u žreb pošto je pobednica Rolan Garosa Italijanka Frančeska Skjavone otkazala nastup u Portorožu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve