Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.07.2010.

09:43

Fiš izbacio Rodika

Mardi Fiš je iznenadio prvog nosioca i velikog prijatelja Endija Rodika pobedivši ga u polufinalu turnira u Atlanti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na taj način on je sprečio Rodika da dođe do trećeg finala u Džordžiji u poslednje četiri sezone.

Fiš je slavio sa 7:6, 6:3 i tako potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. U poslednjih šest nedelja, preporođeni Fiš koji je prošle jeseni izgubio 15 kilograma i u potpunosti se oporavio od operacije kolena igrao je finale u Kvinsu i osvojio je turnir u Njuportu.

Šesti nosilac turnira u Atlanti igraće finale protiv zemljaka Džona Iznera, koji se borio protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike da bi na kraju slavio sa 6:3, 6:7, 6:3.

Fiš je ovim trijumfom prekinio period od sedam godina bez pobede protiv Rodika. Njih dvojica su, dok su bili tinejdžeri, delili sobu na Floridi. Fiš je slavio 2003. godine u njihovom prvom međusobnom duelu u ATP trci. Od tada je Rodik dobio devet mečeva za redom.

“Ovo je fantastično. konačno sa pobedio Endija. Bio je to težak meč, ali sam dobro servirao i iskoristio svoje prilike. Dosta sam popravio igru i to se vidi”, rekao je Fiš.

Fiš i Izner su odigrali samo jedan međusobni duel i tada je Fiš slavio.

Fišu je bio dovoljan jedan brejk da savlada Rodika. On je imao devet asova i 27 vinera. To mu je bila deveta uzastopna pobeda ovog leta. Rodik, koji je ove sezone osvojio dve titule, nije iskoristio nijednu od tri brejk lopte.

Izner, pobednik najdužeg meča u istoriji tenisa, pre mesec dana na Vimbldonu, igra četvrto finale sezone. On je slavio u Ouklendu, dok je gubio u Memfisu i Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve