Nova vest
Tenis

Utorak, 29.06.2010.

11:54

Kaprijati u stabilnom stanju

Bivša prva teniserka sveta Dženifer Kaprijati u stabilnom je stanju pošto je u nedelju primljena u bolnicu u Orlandu zbog slučajnog predoziranja lekovima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Portparol porodice Kaprijati Leksi Viklajn rekla je da je Amerikanka u stabilnom stanju i da se očekuje da će se potpuno oporaviti.

Ipak, Viklajnova je odbila da kaže koje lekove je 34-godišnja Kaprijati uzela, a potom i završila u bolnici, kao i u kakvom je stanju ona u nedelju zatečena i ko je pozvao hitnu pomoć.

S obzirom na zabrinutost prijatelja i teniskih navijača širom sveta, želimo da vas izvestimo da se Dženifer nalazi u bolnici „Rivijera bič“ zbog prekomerne upotrebe lekova koje joj je prepisao njen lični lekar. Dobro se oporavlja i u stabilnom je stanju. Porodica Kaprijati vas moli da poštujete njenu privatnost, a o novim detaljima oko njenog zdravstvenog stanja ćemo vas obaveštavati“, kaže se u saopštenju porodice Kaprijati.
Tokom karijere nekada najbolja teniserka sveta je imala brojne probleme, pošto je uhvačena u krađi prstena, ali i zbog posedovanja marihuane. Pre tri godine je priznala da pati od depresije, zbog čega je i razmišljala o samoubistvu.

Vest o predoziranju teniserke koja je sa 14 godina igrala polufinale Rolan Garosa, a u karijeri osvojila tri Gren slem turnira, Australian Open 2001. i 2002. godine i Rolan Garos 2001. godine, brzo se proširila Vimbldonom.

Ako mogu da joj pomognem na bilo kakav način, izaći ću joj u susret i to učiniti. Moliću se za nju“, rekla je Serena Vilijams, na šta je njena sestra Venus dodala:

Sećam se njenog meča protiv Monike Seleš u polufinalu Rolan Garos. Sećam se da sam tada gledala taj meč i mislila kako je to sjajan tenis. Definitivno imam puno lepih uspomena uz nju dok sam je gledala, a i kasnije igrala protiv nje. Mnogo je poštujem“.

Svoju zabrinutost za Amerikanku istakla je i Belgijanka Kim Klajsters.

Ne mogu da prestanem da mislim o Dženifer. Nadam se da će proći kroz ovo i da će sve biti u redu“, rekla je Klajstersova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

14 h

U fokusu

Vidi sve