Nova vest
Tenis

Nedelja, 13.06.2010.

20:01

Đoković osvojio Kvins u dublu

Novak Đoković i Izraelac Jonatan Erlih trijumfovali su na Kvinsu u dublu savladavši Slovaka Karola Beka i Čeha Davida Skoha sa 6:7 (6:8), 6:2, 10:3.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Posle "tesno" izgubljenog prvog seta, ubedljivo su dobili drugi, da bi u produženom taj brejku bili sigurniji i precizniji, pa su zasluženo trijumfovali.

Osvajanjem trofeja u dublu Đoković je "kompenzovao" preranu eliminaciju na Kvinsu u singl konkurenciji, gde je izgubio u osmini finala od Belgijanca Ksavijera Malisa.

Nema sumnje da će ovaj uspeh mnogo značiti za našeg najboljeg tenisera pred nastavak sezone na travnatim terenima, posebno uoči učešća na Vimbldonu.

Đokoviću je finale na Kvinsu bilo tek drugo u karijeri u konkurenciji ATP dublova, a prvi put je trijumfovao, uz značajnu pomoć Erliha. Prethodni put je u paru sa Čehom Radekom Štepanekom igrao pre tri godine u Adelejdu, gde su ih pobedili Južnoafrikanac Vesli Mudi i Australijanac Tod Peri.

Na turniru u Londonu, koji je igran za ukupan nagradni fond od 713.000 evra, usinglu je trijumfovao Amerikanac Sem Kveri savladavši u finalu zemljaka Mardija Fiša sa 7:6 (7:3), 7:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve