Nova vest
Tenis

Subota, 15.05.2010.

17:11

Kraj za Troickog, Ziki u finalu

Srpski teniser Nenada Zimonjić i njegov dubl-partner Danijel Nestora plasirali su se u finale turnira "Mutua Madrilenja" u Madridu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Oni su u polufinalnom okršaju bili bolji od dubla Lukaš Dlouhi/Leander Paes sa 6:3, 6:4 posle nešto više od jednog časa igre.

Viktor Troicki i Marsel Granoljers iz Španije izgubili su od drugog para sveta Boba i Majka Brajana sa 6:0, 4:6, 10:2 posle 59 minuta igre. Amerikanci će se za titulu boriti protiv prvih nosilaca Zimonjića i Nestora

U prvom setu braća Brajen su bili superiorni, nisu dozvolili rivalima nijednu brejk loptu, a realizovali su tri od svojih šest i lagano su došli do vođstva u setovima.

Ubedljiv poraz nije demoralisao Troickog i Granoljersa, koji su već u ranoj fazi drugog seta napravili brejk. To je bila jedina brejk lopta srpsko-španske kombinacije, a američki dubl propustio ih je čak osam, uključujući i jednu u desetom gemu drugog seta.

Ipak, Bob i Majk Brajan su se konsolidovali i u super-setu su bez većih problema došli do trijumfa i plasmana u finale.

Zimonjić i Nestor su u prvom setu napravili dva brejka naspram jednog Paesa i Dlouhog, da bi u u drugom jednim brejkom priveli meč kraju i otišli u finale na megdan braći Brajan.

Pobednicima turnira u Madridu pripašće 1000 ATP bodova i skoro 178 hiljada evra, a vicešampioni će dobiti 81 hiljadu dolara i 600 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve