Nova vest
Tenis

Petak, 14.05.2010.

20:13

Nadala pobeda deli od drugog mesta

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Gaela Monfisa sa 6:1, 6:3 u četvrtfinalu turnira u Madridu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U polufinalu će se sastati sa zemljakom Nikolasom Almagrom, koji je takođe ubedljivo, sa 6:3, 6:1, savladao Austrijanca Jirgena Melcera.

Ukoliko dobije Almagra, Nadal će od ponedeljka ponovo biti drugi na ATP listi i tako će prestići Novaka Đokovića. Rodžer Federer pobedio je Ernesta Gulbisa sa 3:6, 6:1, 6:4 i u polufinalu čeka boljeg iz okršaja Davida Ferera i Endija Marija.

Monfis je osvojio madrisku publiku kada je na komičan način protestovao kod sudije pošto mu je direktni poen proglašrm autom. Nedugo zatim, Francuz je oduševio gledalište tako što je mahao smetenoj devojci-skupljačici loptica.

„Uživao sam u komunikaciji sa publikom. Igrao sam dobro koliko sam mogao, ali igrao sam protiv najboljeg tenisera sveta na šljaci“.

Upravo tako, Nadal je za jedan čas i 18 minuta igre završio posao i plasirao se u polufinale, a Almagru je bilo potrebno samo 58 minuta da savlada Melcera. To je Nikolasu najbolji rezultat ikada na turnirima iz Masters serije.

„Osećam se dobro, nadam se da ću ući u finale, a potom skočiti u jezero (oko stadiona Kaha Mahika)“.

U prvom meču večernjeg programa Federer je uspeo da preokrene rezultat i pobedi Ernesta Gulbisa. Tako se Rodžer revanširao Letoncu za nedavni poraz u Rimu, ali Gulbis je sada pružio značajan otpor mnogo boljem Federeru.

Na startu prvog seta Letonac je napravio brejk i igrao je na vrlo visokom nivou – servis ga je odlično služio, a forhend mu je bio precizan i snažan. Do kraja seta Gulbis nije imao problema da čuva servis, a na rivalove gemove nije trošio mnogo snage.

Jedinih problema Gulbis je imao kada je servirao za set, propustio je tri uzastopne set lopte, ali je sa dva vrhunska servisa ipak došao do vođstva.

Gulbis je brejkom počeo i drugi set, ali tada se Federer budi i napokon diže nivo igre. Do kraja seta Letonac nije uzeo ni gem, mada Rodžer nije bio baš toliko bolji koliko rezultat pokazuje.

Na početku trećeg seta Gulbis je propustio brejk loptu, a Federer je u narednom gemu napravio, ispostavić se ključni brejk. Tada je tenis bio izvanredan, obojica su pružili maksimum, a Federer je izašao kao pobednik.

Do kraja meča Rodžer je podsetio na stare dane, raznovrsnim servisima rutinski je držao svoje gemove i tako uspešno nastavio pohod ka odbrani titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

15 h

U fokusu

Vidi sve