Nova vest
Tenis

Petak, 14.05.2010.

18:16

Venus, Per i Šafarova u polufinalu

Venus Vilijams, Šahar Per i Lucie Šafarova plasirale su se u polufinale Mutua Madrilenja opena u Madridu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Šafarova je već tri puta uzastopno bar u četvrtfinalu, a sada je pobedila Nadju Petrovu sa 6:1, 1:6, 6:4 i plasirala se među četiri najbolje. Venus Vilijams je lakše od očekivanog savladala Samantu Stosur sa 6:3, 6:3, a Šahar Per je bila bolja od Na Li 6:4, 3:6, 6:4.

Stosurova je prošlogodišnjem polufinalom Rolan Garosa dokazala da može odlično da igra na šljaci, ali protiv Venus nikako da probije led jer u dosadašnjoj karijeri joj nije uzela više od četiri gema po setu.

Tako je bilo i u četvrtfinalu u Madridu, pošto je Venus osvojila poslednja tri u prvom i poslednja četiri gema u drugom setu, pa se Amerikanka plasirala u polufinalu.

„Ovo nije bio klasičan meč na šljaci, nije bilo mnogo nadmetanja sa osnovne linije, samo servis i jaki udarci. Bilo je interesantno“.

Venus, koja će od ponedeljka biti druga na WTA listi, za plasman u finale boriće se sa Šahar Per. U ne naročito kvalitetnom, ali uzbudljivom okršaju, Izraelka je pobedila Na Li iz Kine posle nešto više od dva i po časa igre.

U prvom meču dana Šafarova je iskoristila veliki broj grešaka Petrove i sasvim zasluženo je došla do pobede. Čehinja će u polufinalu igrati sa boljom iz meča Janković – Rezai.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve