Nova vest
Tenis

Subota, 08.05.2010.

21:47

Federer ispao, ali nije zabrinut

Prvi teniser sveta Rodžer Federer izgubio je od Alberta Montanjesa sa 6:2, 7:6 (7-5) u polufinalu turnira u Eštorilu. Meč je trajao jedan čas i 22 minuta.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Švajcarac je ponovo igrao sa mnogo oscilacija, a u prvom setu je napravio čak 19 neiznuđenih grešaka, prevashodno iz bekhenda. U drugom setu je zaigrao za nijansu bolje, ali je branilac titule Montanjes uspeo da slavi. Rival Špancu u finalu biće Portugalac Frederiko Žil, koji je dobio Giljermo-Garsiju Lopesa sa 6:2, 5:7, 6:3.

„Nisam zabrinut, Rolan Garos je još daleko. Ovakve stvari se dešavaju. Moj cilj nije više da uzimam 12 turnira po sezoni, već da osvajam Gren slemove i Masters 1000 turnire. Ipak, ovo je bio razočaravajući poraz. Nisam dobro počeo i posle sam se mučio do kraja“, kaže Federer i analizira meč:

„Pokušao sam da igram previše otpozadi, ali to nije tenis koji sam želeo da prikažem. U drugom setu imao sam nekih dobrih trenutaka, ali i dalje tražim igru. Srećan sam, bar sam odigrao tri meča ove nedelje, mada bih voleo još jedan. Alberto je odigrao dobar meč“.

U konkurenciji teniserki titulu je osvojila Letonka Anastasija Sevastova, koja je u finalu bila bolja od Aranče Pare Santonje sa 6:2, 7:5 za 70 minuta igre. To je 20-godišnjoj Sevastovoj prva titula u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve