Nova vest
Tenis

Subota, 08.05.2010.

12:21

Serena: "Trebalo je da pobedim"

Posle fantastičnog meča na polufinalu Mastersa u Rimu, kada je posle skoro tri sata igre poražena od Jelene Janković, Serena Vilijams je izjavila da je besna.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Jankovićeva je u veoma napetom trećem setu spasila meč poen Vilijamsove, pre nego što ju je savladala u taj brejku ukupnim rezultatom 4:6, 6:3, 7:6. "Potpuno sam posrnula, stvarno je trebalo da pobedim", rekla je Serena posle meča. "Nije mi falilo sreće, sama sam kriva, kao da mi je jabuka bila zaglavljena u grlu", dodala je Amerikanka.

Dvanaestostruka osvajačica Gren slema je rekla i da joj još "nije jasno" da je izgubila i da se oseća kao da bi trebalo da igra u finalu.

" Ne bih smela da budem mnogo ljuta, ali jesam. Trebalo je da pobedim. Pravila sam greške u ključnim poenima. Osećam se kao da ću u subotu izaći na teren i igrati finale. Ne verujem da sam izgubila, nije mi se još sleglo", dodala je Vilijamsova, koja će na Rolan Garosu pokušati da uzme drugu Slem titulu sezone, pošto je već trijumfovala na Australijen Openu u januaru.

Srpska teniserka, koja je prethodno u četvrtfinalu sa terena "oduvala" i Venus Vilijams, rekla je da je veoma zadovoljna učinkom ove nedelje.

"Pobediti obe sestre Vilijams u dva dana je veliki poduhvat. Veoma sam ponosna na sebe", rekla je Jankovićeva.

Sedma teniserka sveta se osvrnula i na incident u završnici meča, kada je Serena dva puta dizala reket u znak protesta zbog navodne nespremnosti za prijem servisa naše teniserke, koja je oba puta odservirala as.

"Ja bih se spremila da serviram i krenula bih, ali ona odjednom ne bi bila spremna. Po meni, kada server dođe da servira, primač mora takođe da bude spreman - takva su pravila. Nažalost, morala sam da serviram ponovo i da povratim fokus, ali nisam želela da trošim energiju na to", rekla je Srpkinja.

Jankovićeva će u finalu igrati sa Španjolkom Marijom Hose Martines Sančes, koja je u polufinalu bila bolje od Ane Ivanović 6:4, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve