Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 03.05.2010.

17:57

SO: Lajović izgubio od Karlovića

Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je sa Serbia Opena od petog nosioca Hrvata Ive Karlovića sa 7:6, 6:4.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Lajović je kao 543. teniser sa ATP liste u glavni žreb ušao zahvaljujući pozivu organizatora i nije se obrukao protiv neuporedivo kvalitetnijeg i iskusnijeg reprezentativca Hrvatske. Mladi srpski teniser hrabro je odigrao čitav meč i napravio je mnogo problema Karloviću, ali mu se u odlučujućim trenucima ruka "stegla" i gubio je najvažnije poene.

U prvom setu Karlović je stigao do brejka u šestom gemu, ali ga je 20-godišnji Lajović već u narednom iznenadio i vratio brejk. Odluka je pala u taj brejku, koji je Hrvat lako rešio u svoju korist.

Velika borba vođena je i u drugom setu, a meč je rešen u devetom gemu, kada je hrvatski teniser iskoristio jedinu brejk loptu u tom delu igre i kasnije završio posao na svoj servis.

U drugom kolu Karlović će igrati protiv Rusa Igora Andrejeva, koji je u prvom kolu pobedio Blaža Kavčiča iz Slovenije sa 6:3, 6:2. Od srpskih tenisera u ponedeljak će na teren izaći i Viktor Troicki, koji od 20 časova igra protiv Španca Ivana Navara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve