Nova vest
Tenis

Subota, 01.05.2010.

21:30

Samanta Stosur u finalu Štutgarta

Australijanka Samanta Stosur druga je finalistkinja turnira u Štutgartu pošto je u polufinalu slavila protiv Ruskinje Ane Lapuščenkove.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Stosurova je pobedila Lapuščenkovu sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3, posle jednog sata i 21 minuta i u finalu, koje se igra u nedelju, će se sastati sa Belgijankom Žistin Enan. Bivša prva teniserka sveta, koja je u petak eliminisala srpsku teniserku Jelenu Janković u Štutgartu, bila je bolja od Izraelke Šahar Per u dva seta, 6:3, 6:2.

Iako je Australijanka u odličnoj formi u meč sa Perovom nije ušla sigurno pa je njena protivnica uspela da dođe do prednosti od 5:2. Ipak, Stosurova se tada vratila u igru i sa osvojenih pet uzastopnih gemova je došla do prednosti od 1:0 u setovima. U nastavku susreta Australijanka je nastavila u istom ritmu i lako je privela meč kraju u svoju korist.

Mislim da je meč bio čudan za obe. Nijedna od nas nije uspela da dođe do dobrog ritma, Ana je imala dobru nedelju iza sebe i poprilično me je namučila. Kada sam imala veliki zaostatak u prvom setu samo sam se trudila da nastavim dalje i iskoristim svaku priliku koja mi se ukazala”, istakla je Stosurova.

Trenutno desetu teniserku sveta već u nedelju očekuje duel sa Enanovom, kojoj će finale u Štutgartu biti četvrto od povratka na teren, a to će im biti prvi zajednički meč.

Do sada nismo igrale jedna protiv druge tako da će to biti nešto novo za obe. Ona je bila dominantna na šljaci tokom šest godina pre nego što se povukla pa me očekuje veliki izazov”, naglasila je Australijanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve