Jovanovski u glavnom žrebu Rima

Bojana Jovanovski se plasirala u glavni žreb turnira u Rimu, pošto je u odlučujućem kvalifikacionom meču savladala 96. teniserku sveta Ališu Molik sa 6:2, 6:3.

AYIzvor: B92, Tanjug , Svet
Podeli

Treći reket Srbije osvojiće za plasman na glavni turnir 30 bodova, što će joj verovatno doneti i napredak na WTA listi, na kojoj trenutno zauzima 117. mesto. Jovanovski je vrata teniske elite otvorila prošle sedmice kada je u Beogradu u okviru Fed kup meča izmedju Srbije i Slovačke ubedljivo savladala 58. teniserku sveta Magdalenu Ribarikovu.

Osamnaestogodišnja Jovanovski je ofanzivnom igrom naterala Australijanmku na "kapitulaciju" posle samo 55 minuta igre.

Jovanovski je u prvom setu izuzetno snažnim i preciznim forhendima sa osnovne linije iznenadila protivnicu koja nije mogla da nadje rešenje za napad srpske tenserke, koja je drugim brejkom rešila prvi deo igre u svoju korist.

U istom stilu Jovanovski je i na početku drugog seta nastavila da "torpeduje" polje australijske igračice, došavši do prednosti od čak 5:1.

Molik je za trenutak uspela da se oporavi i u sedmom gemu nanese prvi brejk srpskoj teniserki (5:2), a potom da osvoji još jedan gem na svoj servis (5:3), ali je Jovanovski u devetom gemu na svoj servis pravim projektilima razorila odbranu protivnice iskoristivši na kraju prvu od tri meč lopte.