Nova vest
Tenis

Subota, 01.05.2010.

14:28

Jovanovski u glavnom žrebu Rima

Bojana Jovanovski se plasirala u glavni žreb turnira u Rimu, pošto je u odlučujućem kvalifikacionom meču savladala 96. teniserku sveta Ališu Molik sa 6:2, 6:3.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Treći reket Srbije osvojiće za plasman na glavni turnir 30 bodova, što će joj verovatno doneti i napredak na WTA listi, na kojoj trenutno zauzima 117. mesto. Jovanovski je vrata teniske elite otvorila prošle sedmice kada je u Beogradu u okviru Fed kup meča izmedju Srbije i Slovačke ubedljivo savladala 58. teniserku sveta Magdalenu Ribarikovu.

Osamnaestogodišnja Jovanovski je ofanzivnom igrom naterala Australijanmku na "kapitulaciju" posle samo 55 minuta igre.

Jovanovski je u prvom setu izuzetno snažnim i preciznim forhendima sa osnovne linije iznenadila protivnicu koja nije mogla da nadje rešenje za napad srpske tenserke, koja je drugim brejkom rešila prvi deo igre u svoju korist.

U istom stilu Jovanovski je i na početku drugog seta nastavila da "torpeduje" polje australijske igračice, došavši do prednosti od čak 5:1.

Molik je za trenutak uspela da se oporavi i u sedmom gemu nanese prvi brejk srpskoj teniserki (5:2), a potom da osvoji još jedan gem na svoj servis (5:3), ali je Jovanovski u devetom gemu na svoj servis pravim projektilima razorila odbranu protivnice iskoristivši na kraju prvu od tri meč lopte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve