Nova vest
Tenis

Utorak, 13.04.2010.

15:59

Troicki u drugom kolu Monte Karla

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira Masters serije u Monte Karlu pobedom nad Poljakom Lukašom Kubotom u tri seta 4:6, 6:2, 6:2.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Protivnik srpskom teniseru u borbi za treće kolo biće 12. nosilac Španac Tomi Robredo koji je eliminisao Argentinca Orasija Zebaljosa rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:3. Osim Troickog, Srbiju u singlu predstavlja i Novak Đoković čiji je rival u drugom kolu Francuz Floran Sera.

Troicki je bolje počeo meč i oduzeo servis Kubotu već na startu susreta, ali nije uspeo da materijalizuje brejk što je Poljak umeo da kazni. Uzvratio je dvostrukim brejkom, poveo 4:3 i vrlo brzo rešio prvi set u svoju korist.

Drugi set je počeo na identičan način. Troicki je ponovo oduzeo servis protivniku, ali ovaj put nije pravio greške kao u prvom setu već je nastavio silovito, stigao do 5:1 i potom izjednačio na 1:1 u setovima. Odlučujući set je bio sličan drugom, rani brejk srpskog tenisera, sigurna igra i posle 110 minuta plasman u drugo kolo turnira.

Troicki je u ponedeljak u paru sa Novakom Đokovićem uspešno startovao i u konkurenciji parova.

Nagradni fond turnira u Monte Karlu iznosi 2.227.500 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve