Nova vest
Tenis

Petak, 19.03.2010.

10:55

IV: Janković - Stosur (petak, 20h)

Srpska teniserka Jelena Janković će u petak od 20 časova igrati polufinale turnira u Indijan Velsu sa Samantom Stosur iz Australije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Mislim da mi svaka pobeda daje dodatno samopouzdanje. Osećem da se vraćam, da mi igra postaje bolja, a to je baš lep osećaj. Retko šta je tako dobro kao zadovoljstvo posle pobede, posle velike borbe i trijumfa nad teškom suparnicom“, izjavila je Jelena posle pobede nad Alisom Klejbanovom u četvrtfinalu. I Nenad Zimnjić igra polufinalni meč u dublu u noći između petka i subote.

„Bio je težak meč jer jer Klejbanova teška rivalka, nikada ne možete da predvidite kakav će udarac da odigra. Udarci su joj ’ravni’, ponekad mislim da sam je naterala da trči, a onda ona odigra neki neverovatan udarac. Srećna sam što sam ponovo u polufinalu“, dodala je Jankovićeva.

Za plasman u prvo ovogodišnje finale Jelena će igrati sa Samantom Stosur. Australijanka je ove sezone dva puta ispala u prvom kolu (Sidnjej i Dubai), a na prvom Gren slem turniru sezone u Melburnu dogurala je do osmine finala.

Na putu do polufinala u Indijan Velsu Stosurova je eliminisala Žili Koan, Anastasiju Pavljučenkovu, Veru Zvonarjovu i sada u četvrtfinalu Mariju Hose Martines Sančes. Pritom, Australijanka nije izgubila ni set.

U dva jedina dosadašnja duela Jankovićeva je bila bolja – 2006. u Los Anđelesu bilo je 6:4, 6:1, a 2007. u Sidneju Jelena je pobedila sa 6:2, 7:6.

Više o karijeri i načinu igre Samante Stosur pročitajte u biografiji napisanoj u sklopu specijala „Australian open 2010“.

Posle tog meča, na glavnom terenu sastaće se Robredo i Rodik (ne pre 22h po srednjeevropskom), a zatim igraju Endi Mari i Robin Soderling.

Od 3.30h igra se drugo žensko polufinale između Agneške Radvanske i Karoline Voznijacki, a posle tog susreta na teren izlaze Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, koji u polufinalu igraju sa Džonom Iznerom i Semom Kverijem. Srpsko-kanadski dubl plasirao se u polufinale jer je češko-slovački dubl Martin Čermak/Mihael Mertinak predao meč. Amerikanci Džon Izner i Sem Kveri su u četvrtinalu pobedili srpsko-hrvatsku kombinaciju Dušan Vemić/Ivo Karlović rezultatom 6:3, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve