Nova vest
Tenis

Petak, 19.03.2010.

09:02

IV: Nadal i Ljubičić u polufinalu

Treći igrač sveta Rafael Nadal i hrvatski teniser Ivan Ljubičić prvi su polufinalisti turnira iz Masters serije u Indijan Velsu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nadal je u četvrtfinalu pobedio Tomaša Berdiha sa 6:4, 7:6, dok je Ljubičić savladao Huana Monaka sa 4:6, 6:2, 6:1. U preostala dva četvrtfinala škotski teniser Endi Mari igra sa Robinom Soderlingom, dok Endi Rodik za rivala ima Tomija Robreda iz Španije.

U meču dugom dva časa i 11 minuta Rafael Nadal uspeo je da savlada Tomaša Bardiha – u prvom setu je ključni brejk napravljen na 4:4 bez izgubljenog poena, a u taj brejku drugog seta Čeh je napravio duplu grešku na 4-4 i odveo sebe u poraz.

„Bio je to veoma dobar meč. Igrao sam vrlo dobro, naročito u prvom setu. Prvih osam-devet gemova odigrali smo na neverovatnom nivou, a posle nas je vetar malo omeo da nastavimo u istom ritmu. Ali, i dalje smo igrali na visokom nivou i drago mi je što sam u polufinalu“, rekao je Nadal i prokomentarisao narednog rivala:

„On ima odličan servis, a igra dobro i sa osnovne linije. Biće to težak meč, ali mislim da i ja igram dobro i daću maksimum da se nađem u finalu“.

Ljubičić je u poslednjih pet godina tri puta ispao u četvrtfinalu Indijan Velsa, a od danas 31-godišnji hrvatski teniser sada se prvi put plasirao u polufinale pobedom nad Monakom.

„Nema veze koliko godina imate, sve je u motivaciji. Za mene je sve mnogo lakše nego 2007. godine. To je psihološki bila vrlo teška sezona, a sada se osećam zaista motivisano i ne moram nikome ništa da dokazuje. Osećam da ponovo igram za sebe, kao na početku karijere, i uživam u svakom dobrom rezultatu“.

Ljubičić je izjavio da mu uslovi za igru savršeno odgovaraju i dodao:

„Lepo je i suvo, a loptica brzo ide kroz vazduh. Teren je dovoljno spor da mogu dobro da igram ritern, sve je perfektno. Zvao me je brat posle meča sa Monako i rekao mi da sam po srednjeevropskom vremu završio meč samo nekoliko sekundi pre rođendana, tako da mi je ovo najbolji poklon“.

Jedini put Ljubičić je dobio Nadala u Dohi 2005. godine, a od tada je Španac pet puta slavio, poslednji put u Šangaju prošle godine kada je Ljubičić predao pri rezultatu 1-1 u setovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve