Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.02.2010.

15:40

Bozoljac bez titule na Gemaksu

Srpski teniser Ilija Bozoljac nije uspeo da trijumfuje na Gemaks openu u Beogradu, pošto je u finalu izgubio od Slovaka Karela Beka rezultatom 7:5, 7:6 (7:4).

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Uprkos porazu, Bozoljac ima razloga za zadovoljstvo, jer je plasmanom u finale osvojio 75 bodova i na narednoj ATP listi, na kojoj sada zauzima 162. poziciju, napredovaće dvadesetak mesta.

U današnjem finalu, srpski teniser je platio cenu igranja u singlu i dublu. Iako je u paru sa Britancem Džejmijem Delgadom uspeo da osvoji titulu, veliki broj mečeva uticao je da u duelu protiv Beka oseti bolove u ramenu desne ruke, zbog čega je bio primoran da zatraži pomoć lekara.

U oba seta Bozoljac je morao da stiže prednost protivnika i uspevao je da to uradi, ali je u odlučujućim trenucima Slovak imao mnogo više kocentracije i na kraju je zasluženo pobedio.

U prvom setu Bek je napravio brejk u drugom gemu i imao je šansu da završi taj deo igre kada je servirao pri vodjstvu od 5:3, ali je Bozoljac tada vratio brejk, a potom i izjednačio na 5:5. U poslednja dva gema, medjutim, naš teniser nije osvojio ni jedan poen.

Bek je prvi stigao do brejka i u drugom setu, kada je poveo 4:2. Bozoljac je odmah uzvratio i uspeo da stigne do taj brejka, ali nije uspeo da napravi preokret i izbori treći set.

Za pobedu u Beogradu Bek je osvojio 125 bodova i nagradu od 15.300 evra, dok je Bozoljcu pripalo 75 bodova i 9.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve