FED Kup: Prvo Ana i Svetlana

Prvi meč u duelu prvog kola Fed kupa Srbija - Rusija igraće Ana Ivanović i Svetlana Kuznjecova, odlučeno je žrebom u Skupštini grada.

Izvor: B92
Podeli

Posle toga na teren u "Beogradskoj Areni" izlaze Jelena Janković i Alisa Klejbanova. U nedelju, prvi meč igraju Jelena Janković i Svetlana Kuznjecova, posle njih, u poslednjem singlu sastaju se Ana Ivanović i Alisa Klejbanova.

Za meč dublova selektor Srbije Dejan Vraneš odlučio se za Anu Ivanović i Jelenu Janković, dok će za Rusiju, odlukom selektora Šamila Tarpiščeva, nastupati Anastazija Pavljučenko i Vera Duševina.

Srbiju će predstavljati Jelena Janković (8), Ana Ivanović (23), Bojana Jovanovski (131) i Ana Jovanović (235), a Rusiju Svetlana Kuznjecova (4), Alisa Klejbanova (31), Vera Duševina (40) i Anastasija Pavljučenko (38).

Prvi meč u subotu počinje u 16 časova, dok nedeljni program startuje u 14 časova.

Teniserke su u prvim reakcijama nakon žreba, bile uzdržane u prognozama:

Ana Ivanović: "Očekuje me težak meč sa Svetlanom.Drago mi je što igram prva, tako da tačno znam kada ću na teren, i mogu da se pripremim i skoncentrišem za ovaj meč.Kuznjecova i ja imamo sličan stil igre, naravno,nadam se najboljem".

Jelena Janković: "Trenirala sam u petak u jutarnjim časovima. Osećam se dobro, i nadam se da će leđa izdržati".

Ana Ivanović o pripremama: "Ja sam u Beogradu već 7 dana, trenirala sam naporno za ovaj duel. Imamo teškog protivnika, i svakako da pobeda može značajno da doprinese samopouzdanju.Sigurnost mi daje i činjenica da nisam izgubila ni jedan meč u FED kupu prošle godine, kada nisam bila u vrhunskoj formi".

Svetlana Kuznjecova: "Na teren se polako privikavam, hala je zaista prijatna. Imala sam slobodnu nedelju nakon AO, tako da mi nije bilo teško da odlučim da igram za svoju zemlju.Jednako teško će biti i sa Anom i sa Jelenom.One su različite igračice,i moraću drugačije da se pripemim za svaku" rekla je Kuznjecova nakon žreba u Skupštini grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.