Nova vest
Tenis

Sreda, 30.12.2009.

17:26

TSS: Najbolji Đoković i Jankovićeva

Teniski savez Srbije proglasio je Jelenu Janković i Novaka Đokovića za naše najbolje tenisere u protekloj godini.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

U ovu sezonu Jankovićeva je ušla kao prva igračica sveta, a prva na svetu ukupno je bila 100 dana. Osvojila je turnire u Marbelji i Sinsinatiju i igrala je finale Tokija. Jelena je takođe je dala veliki doprinos istorijskom plasmanu reprezentacije Srbije u Svetsku A grupu Fed kupa, a sezonu je završila kao osma igračica planete.

Đoković je godinu počeo i završio kao treći igrač sveta, a u 2009. osvojio je pet turnira - Dubai, Beograd, Peking, Bazel i masters u Parizu. Pored toga, igrao je u još pet finala, od čega četiri na turnirima Masters serije u Sinsinatiju, Rimu, Monte Karlu i Majamiju.

Detaljnije o učinku Novaka Đokovića u 2009. godini pročitajte ovde.

U konkurenciji igrača do 18 godina priznanja su dobili Bojana Jovanovski i Filip Krajinović.

Jovanovska, koja 31. decembra puni 18 godina, trenutno je 138. na WTA listi. Igrala je dva finala na turnirima sa nagradnim fondom od 50 hiljada dolara i polufinale u Dubaiju (75.000 dolara). Još nije debitovala u glavnom žrebu nekog Gren slem turnira, a na US openu je ispala u trećem kolu kvalifikacija. Krajinović je ostvario rekordni rang u karijeri – 267. poziciju, ali je godinu završio kao 352. Ima 17 godina i od njega se tek očekuju pravi rezultati.

Najbolji u konkurenciji igrača do 16 godina bili su Tamara Čurović i Miki Janković, u konkurenciji do 14 godina laureati su Saška Gavrilovska i Nikola Milojević, a do 12 godina Ivana Jorović i Filip Grbić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve