Trijumf braće Brajan za prvo mesto

Amerikanci Bob i Majk Brajan trijumfovali su u konkurenciji dublova na Masters kupu u Londonu I vratili se na prvo mesto na ATP listi.

Izvor: B92 Engleska
Podeli

Braća Brajan su pobedom u finalu nad Maksom Mirnijem iz Belorusije i Endijem Ramom iz Izraela rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:5), 6:3, po peti put u poslednjih sedam godina stigli do naslova najboljeg para u sezoni.

Drugu godinu za redom odluka o tome ko će na kraju godine biti prvi na svetu rešavala se u poslednjem meču sezone. Amerikancima je bila neophodna pobeda u finalu kako bi prestigli Danijela Nestora i Nenada Zimonjića, koji su ih savladali u prošlogodišnjem finalu u Šangaju.

Braća Brajan su u London stigli sa minimalnim šansama da godinu završe kao vodeći par na ATP listi dublova. Pre početka turnira u ‘O2 Areni’ Amerikanci su zaostajali 830 poena za Nestorom i Zimonjićem, od kojih su poraženi u poslednja dva međusobna susreta.

Blizanci su poraženi i na startu Masters kupa od Mirnija i Rama, ali su se u nastavku takmičenja vratili u igru i stigli do same završnice turnira. Amerikanci su se u finalu, za koje su rekli da im najbolji meč u sezoni, na pravi način revanširali belorusko-izraelskoj kombinaciji za poraz u prvom kolu.

Braća Brajan su tako treći put osvojili završni turnir sezone, pošto su prethodne titule osvojili 2003. i 2004. godine.

Sa druge strane, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor završiće sezonu na trećem mestu na ATP listi.

Tenis