Nova vest
Tenis

Nedelja, 08.11.2009.

20:39

Đoković: "Veoma sam zadovoljan"

Novak Đoković rekao je da je prezadovoljan činjenicom da je pobedio Rodžera Federera u njegovom rodnom gradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković je u nedelju u finalu ATP turnira u Bazelu pobedio Švajcarca sa 2:1, i tako došao do 15. titule u karijeri. “Velika stvar je pobediti Rodžera u njegovoj zemlji i u njegovom gradu. On je bio pod velikim pritiskom danas. Nadam se da je publika uživala, mislim da smo odigrali odličan meč. Veoma, veoma sam zadovoljan ovom nedeljom”, rekao je Đoković.

Finalni meč svakako je obeležio poslednji gem prvog seta koji je trajao čak 24 minuta i u kom su oba tenisera propustila puno prilika pre nego što je Đoković osvojio gem i set. Srpski teniser je rekao da je upravo taj gem bio i prekretnica celog meča.



“Počeo sam da osećam tenziju u poslednjem gemu prvog seta. On je imao puno brejk lopti, a ja sam imao puno set lopti. Bilo je zanimljivo i za publiku da pogađa ko će osvojiti gem. Mislim da je upravo taj gem bio prekretnica celog meča. Kada sam dobio taj prvi set počeo sam da se osećam bolje i samouverenije”, dodao je srpski teniser.

Đoković je u drugom setu ispustio brejk prednosti, a u trećem je imao čak dva brejka viška.

“Protiv Rodžera, verujte mi, ništa nije lako. Znao sam da će on pokušati da se vrati kad god može. Iako sam u trećem setu imao dva brejka prednosti, on je imao priliku da se vrati, ali ja sam sa nekoliko dobrih servisa u ključnim momentima spasao brejk lopte.”

Federeru je ovo bilo 85 finale u karijeri i 24 poraz. On je nakon finala rekao da je Đoković bio bolji u odlučujućim trenucima.

“Mislim da je danas bio problem što nisam koristio prilike. Previše sam ih propustio tokom celog meča. Novak je igrao dobro i otežao mi je stvari, a igrao je dobro čak i kada sam dolazio u priliku da preokrenem meč.

Mislim das am mogao da odigram bolje sa osnovne linije, da budem agresivniji. Nisam imao baš najbolji tajming na bekhendu, al ii pored svega toga, ovo je bio dobar turnir za mene. Sa manjim podešavanjima moglo je da bude i bolje, ali zadovoljan sam”
, rekao je Švajcarac nakon poraza u finalu.

Trijumfom u Bazelu Đoković je osvojio 500 ATP bodova, kao i novčanu nagradu od 291.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve