Nova vest
Tenis

Četvrtak, 15.10.2009.

13:45

Đoković rutinski do četvrtfinala

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju pobedom nad Nemcem Rajnerom Šitlerom u dva seta – 6:4, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bila je ovo 65. pobeda Đokovića u ovoj godini. Najbolji srpski teniser odigrao je još jedan odličan meč, i pobeda nijednog trenutka nije došla u pitanje. Đokovićev protivnik u borbi za plasman u polufinale biće Francuz Žil Simon koji je pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 6:3, 6:4.

Đoković je u duelu sa Šitlerom bio dominantan tokom celog meča. Već na startu meča napravio je brejk, a potom je ponovo oduzeo servis protivniku za 5:2. U narednom gemu Đoković se malo opustio, Šitler je iskoristio jednu brejk priliku na meču, smanjio na 5:3, potom i na 5:4, ali više od toga nije mogao.

Drugi set bio je veoma sličan prvom, s tim što ovoga puta Novak nije dozvolio brejk protivniku. Đoković je u ranoj fazi napravio jedan, a u finišu još jedan brejk za 6:2 posle sat i 24 minuta igre.

Đoković i 10. na listi Simon do sada su odigrali četiri meča i srpski teniser slavio je poslednja tri puta, ove godine na Mastersu u Sinsinatiju (6:4, 7:5) i na turniru u Dubaiju (3:6, 7:5, 7:5).

Nagradni fond turnira u Šangaju je 3.240.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve