Nova vest
Tenis

Petak, 02.10.2009.

18:15

Troicki u polufinalu Bangkoka

Srpski teniser Viktor Troicki pobedio je Amerikanca Džona Iznera rezultatom 7:6 (7-3), 6:2 u četvrtfinalu turnira u Bangkoku.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao 1 čas i 19 minuta. U prvom setu Troicki je spasao dve brejk lopte, a u taj brejku je dobrim servisom i riternom došao do vođstva. Viktor je dominirao u drugom setu, u skoro svim gemovima stvarao brejk lopte, a ključni brejk napravio je u šestom gemu za 4-2. Rival Viktoru u borbi za finale biće branilac trofeja Žo-Vilfrid Conga.

U prvom setu Troicki je uspeo da spase dve brejk lopte, ali nije dolazio u situaciju da napravi brejk, pa je pobednika prvog seta odlučivao taj brejk. Od tog trenutka srpski teniser počeo je bolje da 'čita' servise Amerikanca i da na pravi način riternira.

Upravo zahvaljujući tom udarcu Viktor je osvojio ključni, prvi poen, a potom preciznim servisima kapitalizovao prednost. Posle još jednog dobrog riterna, Izner je pogrešio u razmeni udaraca i Troicki je napravio drugi mini-brejk, a ubrzo i poveo u setovima.

Viktor je u drugom setu bio neuporedivo bolji, siguran sa osnovne linije, a dobrim riternom je visokom Izneru smanjio broj lakih poena iz servisa. Uprkos tome, topovskim servisima Izner je spasao pet brejk lopti u ranoj fazi seta, ali u šestom gemu nije izdržao i Troicki je poveo 4:2.

Jedini pad u drugom setu Viktor je imao u narednom gemu, ali je brejk priliku Iznera neutralisao asom. Već u sledećem gemu Troicki je završio posao i zasluženo se plasirao u polufinale.

Žo-Vilfrid Conga, naredni suparnik Troickog, u četvrtfinalu je savladao Marija Kjudinelija 6:7, 6:3, 6:4. U jedinom prethodnom okršaju Conga je predao meč Troickom zbog povrede iako je vodio 7:5, 1:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve