Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 14.09.2009.

04:12

Đoković: 'Nisam imao sreće'

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da u polufinalu US Opena protiv Švajcarca Rodžera Federera nije imao sreće.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Ne volim da se pravdam nedostatkom sreće, ali je činjenica da je protiv Federera nisam imao. Zbog toga sam i pomalo razočaran" rekao je Đoković. "Tokom sva tri seta bio sam nadomak uspeha, ali sam čim dođem do brejka, ili mu se približim, pravio neiznuđene greške".

Srpski teniser je sa žaljenjem konstatovao da je najveću šansu da dobije prvi set propustio u sedmom gemu kada je dozvolio Federeru da napravi ribrejk.

"Umesto da povedem, dopustio sam Federeru da mi oduzme servis i osvoji set. Ko zna kako bi se sve završilo da sam poveo sa 5:2", rekao je Đoković, napominjući da je osvajanje prvog seta izuzetno važno za samopouzdanje igrača.

"Kada dobijete jedan set, dobijete mnogo i na samopouzdanju, dok se protivnik s druge strane više ne oseća lagodno", istakao je Đoković.

On je dodao da je zadovoljan igrom koju je pružio u meču, posebno u drugom i trećem setu.

"Pokušavao sam da iz sebe izvučem maksimum i da iskoristim prilike koje sam imao. Razočaravajuće je to što se dodatno trudiš, napraviš veliki iskorak u igri i na kraju to ne donese rezultat", zaključio je 22-godišnji Beograđanin.

Đoković je, ipak, s optimizmom poručio da je pred njijm još mnogo godina u kojima će se potruditi da pokaže sav svoj potencijal.

Srpski teniser je pohvalio igru Federera, čestitajući mu na spektakularnom udarcu "kroz noge" sa osnovne linije kojim je došao do meč lopte.

"Kako odgovoriti drugačije na taj potez nego čestitkama. Od toga se ne može bolje", konstatovao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve