Nova vest
Tenis

Sreda, 02.09.2009.

19:11

Ispala Morezmo, 'bicikl' Penete

Ameli Morezmo, dvostruka polufinalistkinja US opena, izgubila je u drugom kolu u Njujorku od Kanađanke Aleksandre Voznijak 6:4, 6:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Italijanka Flavija Peneta potvrdila je da je u sjajnoj formi, pošto je sa 6:0, 6:0 pobedila Saniju Mirzu. Kineskinja Li Na je takođe bila ubedljiva, savladala je 16-godišnju Mišel Laršer de Brito 6:1, 6:3, a Jelena Vesnina nadigrala je Džil Krejbas 7:6, 6:1.

Ameli Morezmo je odlično počela meč, povela je 2-0 i ništa nije nagoveštavalo skori krah. Od tog trenutka Francuskinja je osvojila samo dva gema, a uskoro 22-godišnja Voznijakova preuzela je inicijativu i za nešto više od jednog časa došla do pobede.

Rivalka u trećoj rundi biće joj Flavija Peneta. Italijanka je osvojila turnire u Palermu i Los Anđelesu, a igrala je polufinala u Sinsinatiju i Nju Hejvnu, pa je bilo jasno da u Njujork dolazi pripremljena. To je najbolje osetila Sanija Mirza, kojoj Peneta nije prepustila ni gem i savladala je za 50 minuta igre.

Mlada Laršer de Brito bila je na rubu poraza protiv Matilde Johanson, ali se provukla i prošla u drugu rundu. Ipak, 18. nosilac Li Na bila je isuviše kvalitetan protivnik za još 'zelenu' Portugalku – 6:1, 6:3. Kineskinja je manje grešila, a Britova je bila vrlo nervozna (samo dva 'vinera') i burno je reagovala nekoliko puta posle grešaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve