Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.08.2009.

23:46

JJ dominantno do titule!

Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je Dinaru Safinu 6:4, 6:2 u finalu turnira u Sinsinatiju i tako došla do 11. titule u karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Peta teniserka sveta je od početka meča dominirala protiv najbolje rangirane igračice, pa je lakše nego što se očekivalo došla do pobede. JJ nije prikazala posebno lepu igru u Sinsinatiju ali je bila bolja od rivalke u svim elementima. Jelena je prvi set dobila sa 6:4, ne dozvolivši protivnici da je ugrozi, a još ubedlivija je bila u narednom, kada je došla i do tri brejka.

U prvom setu Jankovićeva je na 5:3 imala set loptu, međutim, Safina se odbranila. Već u sledećem gemu JJ je bila sigurna na svom servisu pa je dobila prvi set 6:4.

Odličnu igru JJ je nastavila i u drugom setu napravivši već u prvom gemu brejk. Dobrim servisom i sjajnom igrom sa osnovne linije Jelena je lako dobila gem na svoj servis, a onda je napravila i drugi brejk za 3:0.

Ipak, Safina je uspela da se vrati u narednom gemu i vrati jedan brejk. To je Ruskinji vratilo samopouzdanje, pa je došla i do 3:2 posle narednog gema.

Najbolja srpska teniserka nije pala posle ovog perioda igre, nastavila je da forsira svoj tempo, tako da je ponovo uspela da uzme servis indisponirajnoj Ruskinji. Jelena je ubrzo došla do 5:2 i servisa za meč i 11. titulu u karijeri. Jankovićeva je lako došla do dve meč lopte, a već prvu je pretvorila u pobedu prekinuvši seriju ruskih teniserki koje su pobeđivale u Sinsinatiju u poslednje tri godine.

Posle meča Jankovićeva je priznala da odavno nije bila u sličnoj situaciji i da je srećna što je uspela da pobedi najbolju igračicu sveta.

"Srećna sam što sam mogla da igram dobro i da pobedim Safinu. Mislim da je odlučilo to što sam sve vreme meča bila skoncentrisana", rekla je Jankovićeva i zahvalila se publici na podršci.

Ovo je bio šesti duel dve teniserke, a trenutno obe imaju po tri pobede.

Turnir u Sinsinatiju igrao se za nagradni fond od tri miliona dolara, od čega je pobednici pripalo 350 hiljada.

Od ponedeljka je na programu je turnir u Torontu na kojem je Jelena Janković slobodna u prvom kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve