Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.08.2009.

12:46

Dobar žreb za Đokovića u Sinsiju

Žreb za Masters turnir u Sinsinatiju bio je izuzetno naklonjen Novaku Đokoviću.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Najbolji srpski teniser je i ovoga puta četvrti nosilac, a do finala ne može da se sastane sa Rodžerom Federerom, Endijem Marijem, Endijem Rodikom i Huanom Martinom del Potrom.

Đoković je kao nosilac slobodan u prvom kolu, u drugom će mu protivnik biti pobednik duela Francuza Florana Sere i kvalifikanta. Ukoliko prođe tu prepreku, igrao bi protiv Hasa, Iznera, Robreda ili Šardija. U četvrtfinalu bi se ukrstio sa delo žreba gde je najbolje rangiran igrač Nikolaj Davidenko, a u polufinalu Rafael Nadal i Žo Vilfred Conga.

Žreb je hteo da se u jednoj polovini žreba nađu četvorica igrača koja se trenutno nalaze u najboljoj formi. Prema tome, ukoliko ne bude nekih većih iznenađenja, očekuju nas četvrtfinalni dueli Federer-Rodik i Mari-Del Potro.

U glavnom žrebu našao se i drugi srpski igrač Viktor Troicki. Njegov protivnik u prvom kolu biće Čeh Radek Štepanek, a ukoliko pobedi igrao bi protiv boljeg iz meča Robi Đinepri-Marat Safin. Troicki se nalazi u delu žreba gde je i novi svetski broj dva – Endi Mari.

Turnir u Sinsinatiju igra se od 15. do 23. avgusta za nagradni fond od tri miliona dolara. Pobedniku pripada 1.000 poena i 443.500 dolara, a finalisti 600 poena i 222.000 dolara. Titulu brani Endi Mari, koji je prošle godine u finalu pobedio Novaka Đokovića sa 7:6, 7:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve