Nova vest
Tenis

Subota, 15.08.2009.

19:52

Fed: "Razočaran sam, ali dešava se"

Rodžer Federer i Rafael Nadal, dvojica najboljih tenisera sveta, nisu bili preterano razočarani posle poraza u četvrtfinalu Montreala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Mislim da sam odigrao pristojan meč. Nije bilo ni loše ni odlično, ovo je jedan od mečeva sa kojima mogu da živim. Naravno da sam razočaran, ali to Žo radi – ne može da ubaci ritern tri sata i onda odjednom proigra i vrati se u meč. Nisam smeo to da dozvolim, ali desilo se, šteta...", ", izjavio je Federer posle poraza od Conge u meču u kojem je vodio 5:1 u trećem setu.

Federer kaže da nije zadovoljan celokupnim nastupom u Montrealu.

"Dobro je imati mečeve u nogama pred Sinsinati i US open, ali moj cilj nije bio samo da igram i idem na konferencije za medije. Želeo sam da igram dobro i da pobedim".

Rafael Nadal igrao je prvi turnir posle povrede kolena i Rolan Garosa. Posle predaje Ferera i lakog posla sa Pečnerom, Španac je u četvrtfinalu naleteo na Del Potra i izgubio 7:6, 6:1.

"Teško je igrati na ovom nivou posle pauze od dva meseca, bilo mi je potrebno da se koncentrišem više nego inače. Mislio sam da ako dobijem prvi set, moći ću malo da se opustim u drugom, pa da pokušam ponovo u trećem, ali bilo je teško", izjavio je Nadal i dodao da ipak nije potpuno nezadovoljan:

"Moram da budem srećan i zadovoljan ovim turnirom. Del Potro igra veoma dobro, a bio sam na istom nivou kao i on u prvom setu. Imao sam veliku šansu da pobedim, tako da je to pozitivno. Videćemo da li ću biti u top formi za US open".

Ukoliko Endi Mari pobedi Congu u polufinalu postaće drugi teniser na svetu, a Nadal će pasti na treću poziciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve