Nova vest
Tenis

Subota, 15.08.2009.

04:46

Jelena silovito do polufinala

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Sinsinatiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ona je u četvrtfinalu ubedljivo savladala Austrijanka Zibil Bamer, 29. na WTA listi, u dva seta – 6:0, 6:3. Protivnica pete teniserke u polufinalu biće Ruskinja Jelena Dementijeva, koja je Karolini Voznijacki prepustila takođe tri gema.

Bamer, koja je u prethodnoj rundi šokirala Serenu Vilijams, ovog puta nije imala nikakve šanse. U prvom setu Jelena je demonstrirala fantastičan tenis, napravivši samo četiri neiznuđene greške, i prepustivši rivalki deset poena.

Srpkinji je pripao i prvi gem drugog seta, a Bamer se držala samo do 2:2. Od tog trenutka Jelena je osvojila 4 od preostalih 5 gemova za ubedljivu pobedu.

Meč Janković – Dementijeva igra se u noći između subote i nedelje po našem vremenu I počinje u 1 čas posle ponoći. Jankovićeva je dobila 6 od njihovih devet dosadašnjih okršaja, uključujući i poslednji duel u polufinalu US Opena 2008.

Pre njih prvo polufinale Sinsija igraju Dinara Safina, koja je zaustavila pobednički povratak Kim Klajsters, i Flavija Peneta.

Nagradni fond turnira u Sinsinatiju iznosi tri miliona dolara, a pobednici će pripasti 350.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve