Nova vest
Tenis

Subota, 04.07.2009.

19:56

Zimonjić i Nestor odbranili titulu!

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor odbranili su titulu na Vimbldonu u konkurenciji parova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpsko-kanadski dubl je u finalu pobedio najveće rivale, braću Boba i Majka Brajana sa 3:1, po setovima 7:6 (7), 6:7 (2), 7:6 (3), 6:3 u meču koji je trajao dva sata i 42 minuta. Finalni meč obeležili su veoma dobri servisi oba dubla, pa je u četiri seta viđen samo jedan brejk, koji su napravili Zimonjić i Nestor početkom četvrtog seta. Srpski teniser je meč završio u velikom stilu, sa dva as udarca.

Bio je ovo deveti duel dva najbolja svetska dubla, šesta pobeda Nestora i Zimonjića, i treća u nizu. Srpsko-kanadskom paru ovo je šesta titula ove sezone nakon trijumfa u Roterdamu, Monte Karlu, Barseloni, Rimu i Madridu.

Zimonjiću je ovo 29. dubl trofej u karijeri, dok je sjajni Nestor do sada osvojio čak 61. titulu.

Kao što je srpski teniser i najavio u intervjuu za B92, u finalnom meču odlučivali su detalji, a oni su bili na strani dva rođena Beograđanina.

Gledaoci na centralnom terenu su na prvu brejk loptu čekali skoro dva i po seta. Na celom meču viđeno je samo pet prilika za oduzimanje servisa i samo jedan brejk.

U taj-brejku prvog seta Zimonjić i Nestor su naprvili rani mini-brejk, ali su Amerikanci uspeli da se vrate. Srpsko-kanadski par je na 6:5 propustio set loptu, i braća Brajan su na 7:6 došli do prilike za set. Ipak, naredna tri poena i set dobili su Beograđani koji su tako stekli startnu prednost.

Drugi set bio je skoro isti kao i prvi, ali su uloge u ‘dodatnom gemu’ zamenjene. Blizanci iz Kalifornije napravili su tri mini brejka i izjednačili rezultat u setovima (7:2).

U prvom gemu trećeg seta Zimonjić je imao veliku priliku da poentira pri rezultatu 30:30 na servis Amerikanaca. Ipak, srpski teniser je promašio čist zicer i Brajani su poveli. Taj detalj malo je poremetio igru srpsko-kanadskog dubla, i braća Brajan su u četvrtom gemu došli do prve brejk prilike na meču.

Zimonjić je odličnim servisom i volejom neutralizovao tu priliku, i borba je nastavljena. Tri gema kasnije do prve šanse za oduzimanje servisa došli su i Nestor i Zimonjić, ali ni oni nisu bili uspešni i ponovo je o setu odlučivao 13. gem.

Taj-brejk Zimonjić i Nestor odlično otvaraju, prave mini brejk već u prvom poenu i, uz nekoliko sjajnih udaraca, dolaze do 3:0. Brajani su uspeli da dobiju naredna dva poena, ali Zimonjić i Nestor nisu popustili.

Treći set je odlučio fantastični forhend ritern Danijela Nestora kojim je srpsko-kanadski par napravio novi mini-brejk i došao do četiri set lopte (6:2). Iskorištena je druga i odbrana trofeja bila je nadomak ruke.

Odlučujući korak na novoj titulu na Vimbldonu Zimonjić i Nestor napravili su već u drugom gemu četvrtog seta kada su napravili brejk i poveli sa 2:0.

Veliku priliku za povratak blizanci su imali u naredom gemu na servis Nestora kada su došli do dve vezane brejk lopte. Tada je Kanađanin vezao četiri sjajna servisa i potvrdio brejk za 3:0. U nastavku seta nije bilo brejk lopti, i Nestor i Zomonjić su relativno rutinski priveli meč kraju.

Danijel Nestor i Nestor i Nenad Zimonjić će pored trofeja za ovaj uspeh biti nagrađeni i sa 230 hiljada funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

200 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve