Nova vest
Tenis

Sreda, 01.07.2009.

21:07

Rodik poslednji polufinalista

Amerikanac Endi Rodik izborio je plasman u polufinale Vimbldona pobedom nad Lejtonom Hjuitom posle skoro četiri sata 6:3, 6:7 (10:12), 7:6 (7:1), 4:6, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rodik, koji je na trećem Gren slem turniru postavljen za šestog nosioca, u polufinalu će se sastati sa Endijem Marijem, koji je u četvrtfinalu savladao Španca Huana Karlosa Ferera u tri seta, rezultatom 7:5, 6:3, 6:2.

Rodik je tokom celog četvoročasovnog maratona bio ispred Hjuita, ali je Hjuit ohrabren odličnim nastupom na ovogodišnjem Vimbldonu uspevao da se vrati. Amerikanac je zabeležio 43 asa, duplo više nego Hjuit, i to je bio ključni faktor meča.

Prvi set nije nagoveštavao maraton, jer je Rodik igrao izvanredno i sveo greške na minimum, pa je završio posao jednim brejkom za manje od pola sata. Već drugi set doveo je stvari tamo gde će ostati do samog kraja, obojica su imala po jedan brejk, kao i set lopte u taj brejku, koji je Hjuit na kraju dobio 12:10 posle više od sat vremena.

Nijedan od tenisera nije uspeo da u trećem setu makar ugrozi servis rivala, a Rodik je izvanrednim nastupom u taj brejku došao do novog vođstva. Četvrti set doneo je istinsku dramu, Hjuit je stekao brejk prednosti, pa ga je izgubio, ali je smogao snage da se vrati u meč i izbori peti set, na oduševljenje publike, koja se nije nagledala tenisa.

U petom setu i Hjuit i Rodik su čuvali svoj servis do devetog gema, kada je Amerikanac uspeo da napravi brejk i zatim privede meč kraju. Dvojica tenisera provela su na terenu ravno tri sata i 50 minuta, gotovo pola sata duže nego Federer i Mari zajedno, a zato će upravo svežina biti velika prednost trećeg tenisera sveta u duelu sa Amerikancem, koji je na programu u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve