Nova vest
Tenis

Sreda, 01.07.2009.

18:21

Endi Mari rutinski do polufinala

Škotski teniser Endi Mari pobedio je Huana Karlosa Ferera 7:5, 6:3, 6:2 i plasirao se u polufinale Vimbldona prvi put u karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mari je odigrao mnogo bolje nego protiv Vavrinke, kada je izazvao kritike domaće javnosti, i za samo 1 čas i 43 minuta izašao je na kraj sa nekada prvim teniserom sveta. U polufinalu će Škot igrati sa boljim iz okršaja 6. nosioca Endija Rodika i Australijanca Lejtona Hjuita.

Statistički podaci najbolja su ilustracija odlične partije Škota – odservirao je 18 asova (Ferero tri), napravio 49 direktnih poena (naspram 20 protivnika), a odnos u neiznuđenim greškama bio je izjednačen (15-15).

Prvi set bio izjednačen, ali i tada je Mari mnogo lakše osvajao servis-gemove nego suparnik. Ipak, pri rezultatu 6:5 Škot je preciznim pasingom forhend dijagonalom došao do brejk i set lopte. Ferero ju je anulirao, ali je Mari sjajnim riternom iz bekhenda došao do nove. Tada je Španac odservirao prvu dvostruku grešku u meču i prepustio rivalu vođstvo u setovima.

Ključni period ipak je bio početak drugog seta, kada je Mari gubio 1:3, a potom osvojio neverovatnih 20 od narednih 21 poena i prelomio meč. Do kraja nije bilo nikakvih dilema u vezi sa pobednikom, pa je britanska nada da će imati šampiona prvi put od 1936. godine i dalje živa.

Ukoliko trijumfuje na Vimbldonu, Mari će preuzeti Federeru drugo mesto na ATP listi i zaostajaće samo 5 bodova za Nadalom na prvoj poziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve