Nova vest
Tenis

Sreda, 01.07.2009.

14:21

Đoković eliminisan sa Vimbldona!

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Vimbldona pošto je poražen od Nemca Tomija Hasa sa 3:1, po setovima 7:5, 7:6 (8:6), 4:6, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Has će se u polufinalu trećeg Gren slem turnira sastati sa Rodžerom Federerom, koji je savladao Hrvata Iva Karlovića u tri seta, rezultatom 6:3, 7:5, 7:6 (7:3).

Đoković je odlično ušao u meč, vrlo brzo je stigao do 40:0, zatim je napravio dve greške, ali je uspeo da osvoji prvi gem u meču, a Has je potom osvojio gem na svoj servis. Posle 0:15 u trećem gemu srpski teniser je ’vezao’ tri poena za 40:15, a Has je uzvratio sjajnim ’vinerom’, a posle greške Đokovića stigao je do izjednačenja. Usledio je dug poen, Nemac je pogrešio, a srpski teniser je posle dobrog servisa stigao do drugog vođstva od 2:1.

U narednom gemu Has je sa dva dobra servisa stekao prednost od 30:0, a prvi dobar ’ritern’ bio je dovoljan Đokoviću da smanji na 30:15. Ipak, usledila su dva odlična servisa nemačkog tenisera koji je došao do izjednačenja. Đoković osvaja gem na svoj servis, a zatim Has sa četiri odlična servisa, uz dva as udarca izjednačuje na 3:3.

Đoković je sedmi gem ’otvorio’ dvostrukom servis greškom, ali je uspeo da dobije dug i zanimljiv poen, u kome je razmenjen 21 udarac. Usledila je neiznuđena greška srpskog tenisera, ali i dva poena i as za vođstvo Đokovića od 4:3, ali je potom Has dobrim servis-gemom došao do 4:4.

Serijom dobrih servisa, uz dva asa i grešku Hasa, četvrti teniser sveta stiže do 5:4. Nemac je u narednom gemu servirao za ostanak u setu i stigao je do izjednačenja od 5:5 bez izgubljenog poena. Has je u sledećem gemu došao do prve brejk prilike na meču, koju je odmah iskoristio i poveo sa 6:5, a zatim je osvojio gem na svoj servis i došao do vođstva od 1:0 u setovima.

Kao što je bio slučaj i u prvom setu, Đoković je odlično startovao i u drugom, osvojenim gemom bez izgubljenog poena. Has je potom nastavio sa odličnim servisima, i iako je Đoković uspeo na početku da mu pripreti Nemac je uspeo da izjednači na 1:1. Đoković je uzvratio sigurnim servisima i bez izgubljenog poena uz as dolašao do prednosti od 2:1.

Uprkos nešto lošijim servisima Has je izjednačio, a Đoković je posle dve servis greške iskoristio grešku Hasa i osvao svoj servis. Nemac je nastavio sa odličnim servisima, kao i Đoković i do rezultata 5:5 obojica su osvajili gemove na svoj servis. U 11. gemu drugog seta Đoković je greškama dozvolio Hasu da dođe do brejk šanse koju je Nemac iskoristio. Posle znatno lošijih servisa Hasa Đoković je uspeo da povede sa 40:0 i posle iskorišćene prve brejk prilike doveo je drugi set do taj brejka.

U taj breku Has je poveo sa 2.1, ali je Đoković asom uzvratio i došao do 4:2 kada je Nemac izbacio loptu u aut, a zatim i napravio duplu servis grešku. Has je uspeo da smanji na 4:3, ali je napravio grešku i loptu uputio u mrežu pa je srpski teniser poveo sa 6:3 i došao do tri set lopte, od kojih nije iskoristio nijednu i Has je izjednačio na 6:6. Đoković je zatim napravio grešku, izbacio u aut i Nemac je dobio priliku da osvoji set koju je iskoristio i došao do 2:0 u setovima.

Na početku trećeg seta Has je nastavio u istom stilu i sa snažnim servisima dolašao do vođstva od 1:0, a potom su obojica osvojili svoje servise do 3:3. U sedmom gemu trećeg seta Đoković je uspeo da ugrozi servis Nemca i dođe do 40:40, a onda i do brejk šanse i povede sa 4:3. Đoković u narednom gemu dolašao do prednosti od 5:3, a Has potom smanjuje na 5:4. Srpski teniser zatim stiže do dve set lopte i već prvu koristi za 2:1 u setovima za Nemca.

Od starta četvrtog seta Has je krenuo ofanzivnije, poveo je sa 1:0, a potom i sa 2:1, da bi u četvrtom gemu posle loše odigranih poena Đokovića došao do dve brejk šanse, ali nijednu nije iskoristio. Ipak, ubrzo je stigao do nove i posle greške Đokovića došao je do 3:1, a potom i sa 4:1. Đoković je smanjio na 4:2, ali je Has rutinski došao do 5:2. U narednom gemu Đoković je uspeo da ostane u meču i smanji na 5:3, ali je Has rutinski priveo meč kraju i sa 6:3 došao do trijumfa i plasmana u polufinale u kojem će ga čekati drugi teniser sveta Rodžer Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

326 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve