Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.06.2009.

16:24

Troicki i Kas bez četvrtfinala

Srbin Viktor Troicki i Nemac Kristofer Kas poraženi su u osmini finala Vimbldona od osmih nosioca Lukaša Kubota i Olivera Maraka 6:7, 7:6, 6:1, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Protivnici Poljaka i Austrijanca u četvrtfinalu biće bolji iz duela našeg Nenada Zimonjića i Kanađanina Danijela Nestora i Džejmija Delgada i Džonatana Marija iz Britanije. Troicki je prethodno poražen u trećem kolu singla, gde je od njega bolji bio Endi Mari 6:2, 6:3, 6:4.

U prvom setu viđen je po jedan brejk na obe strane, ali su, osim toga, oba para lako osvajala gemove na svoj servis.

Usledila je velika borba u 11. gemu, ali su osmi nosioci ipak uspeli da steknu prednost, pa su Troicki i Kas servirali za ostanak u setu. Naš teniser i Nemac potom osvajaju gem za samo minut igre i set ulazi u taj brejk.

U završnici seta su Kas i Troicki odmah napravili mini brejk, a potom dolaze i do 6:1, posle čega su Kubot i Marak osvojili samo još jedan poen, pre nego što su naš teniser i Nemac set okončali u svoju korist.

Drugi set tekao je lakše za Troickog i Kasa, pošto su lako osvajali gemove na svoj servis, dok su se Kubot i Marak mučili da zadrže servis. Ipak, do osmog gema nijedna strana nije imala brejk šansu. Ipak, pri rezultatu 6:5, Troicki i Kas dolaze do set lopte, koju osmi nosioci spasavaju.

Ovoga puta u taj-brejku viđen je drugačiji scenario, pošto Kubot i Marak izjednačuju na 1:1.

Treći set doneo je do tada neviđen scenario na meču, pošto su Poljak i Austrijanac lako napravili dva brejka, a potom bez muke došli do 6:1, i prednosti od 2-1 u setovima.

Podstaknuti uspehom iz trećeg seta, osmi nosioci dolaze do novog brejka i potom trijumfuju konačnim rezultatom 6:7, 7:6, 6:1, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve