Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.06.2009.

15:05

Ana predala meč Venus!

Srpkinja Ana Ivanović predala je meč aktuelnoj šampionki Venus Vilijams u drugom setu pri rezultatu 1:0 zbog povrede prepone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle lakog trijumfa Amerikanke od 6:1 u prvom setu, srpska teniserka je dobro zaigrala na početku drugog, ali je zbog istegnuća prepone i velikih bolova morala da preda meč i odustane. Srpska teniserka na ovaj način neće izgubiti poene, pošto je prošle godine eliminisana u trećem kolu. Protivnica Vilijamsove u četvrtfinalu biće Agnješka Radvanska, koja je bila bolja od Melani Udin 6:4, 7:5.

Ivanovićeva je u prvom gemu pokazala da njeni planovi da ofanzivnom igrom parira aktuelnoj donose rezultate, pošto dolazi do dve brejk lopte. Vilijamsova odlično servira i uspeva da dođe do đusa i potom spasava još jednu brejk priliku pre osvajanja gema.

Sledi razmena izuzetno snažnih udaraca, ali se Vilijamsova pokazuje kao ofanzivnija protivnica i stiže do 0-30, a potom i do dve brejk prilike, od kojih drugu koristi za prednost od 2:0. Potom sledi nekoliko neiznuđenih grešaka Vilijamsove, ali i slabija igra Ane, kojoj je najveći problem bilo kretanje.

Amerikanka bez većih problema osvaja gem na svoj servis, a potom dolazi i do nove, trostruke brejk prilike. Ivanovićeva tada spasava dve lopte odličnom igrom na mreži, ali Venus ipak pravi brejk. Naša teniserka pravi nekoliko neiznuđenih grešaka, tako da je posle 22 minuta morala da servira za ostanak u setu.

Srpkinja dolazi do prvog gema u setu, ali Viljamsova završava set u svoju korist rezultatom 6:1 posle 30 minuta igre.

I na početku drugog seta Ivanovićeva se loše kreće i pravi atipične greške, i Vilijamsova ponovo ima dve brejk lopte. Ana potom stiže do izjednačenja posle asa, ali pravi i bolnu grimasu zbog problema sa kolenom, posle čega je zatražila medicinsku pomoć.

Iako se, posle terapije prepone vratila u meč i dobila gem, pogođena velikim bolovima, naša teniserka bila je primorana da preda meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve