Nova vest
Tenis

Subota, 27.06.2009.

16:06

JJ bez osmine finala

Trenutno najbolje plasirana srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u osminu finala Vimbldona pošto je poražena od Amerikanke Melani Udin

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jankovićeva je od 17-godišnje Amerikanke izgubila posle tri seta - 6:7 (810), 7:5, 6:2, i tako je učešće na ovogodišnjem trećem Gren slem turniru završila u trećem kolu. Udinova će u osmini finala igrati sa pobednicom susreta između Agnješke Radvanske iz Poljske i Kineskinje Na Li.

Jankovićeva je bila postavljena za šestog nosioca turnira. Ona je prva iz prvih 10 nosilaca kod teniserki koja je eliminisana sa Vimbldona. Udinova ima 17 godina, a do trećeg kola došla je iz kvalifikacija. Na svetskoj rang listi je 124.

Jankovićeva je slabo počela prvi set, koji je dobila u taj-brejku, posle mnogo oscilacija u igri.

Posle prvog seta, reprezentativka Srbije uzela je odmor a onda i medicinski tajm-aut, kada joj je ukazana lekarska pomoć. Jankovićeva je ležala na zemlji tokom ukazivanja pomoći, ali je na kraju odlučila da nastavi meč.

Udinova je, međutim, posle toga dobro igrala i uspevala je udarcima sa osnovne linije da osvoja poene protiv šestog nosioca i na kraju dobije meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve