Nova vest
Tenis

Petak, 19.06.2009.

11:58

Ana sa Hradeckom, JJ sa Gerges

U Londonu je obavljen žreb za ovogodišnji Vimbldon i najteži posao, gledajući rejtinge, imaće Ana Ivanović koja se u prvom kolu sastaje sa Lusi Hradeckom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Protivnica Ivanovićeve Hradecka je 57. igračica sveta i njih dve se do sada se nisu sastajale, dok u prvom kolu Jelena Janković igra protiv Julije Gerges, 92. na WTA listi. Dve najbolje srpske teniserke mogle bi da se sastanu u četvrtfinalu.

O’Brajen, a u trećem kolu bi mogla da se igra protiv Sibil Bamer iz Australije. U osmini finala Jankovićeva bi mogla da se sastane sa Agneškom Radvanskom iz Češke ili Kineskinjom Na Li.

Protivnica Ivanovićevoj u drugom kolu biće pobednica meča između Sare Erani iz Italije i Kanađanke Stefani Diboa, dok bi u trećem kolu mogla da se sastane sa Samantom Stosur iz Australije ili Jelenom Dokić. U slučaju prolaska u osminu finala moguća protivnica 13. teniserki sveta bila bi Venus Vilijams, braniteljka titule na Vimbldonu.

Novak Đoković na Vimbldonu startuje protiv Francuza Žulijena Benetoa, sa kojim se sastajao tri puta, ostvarivši dve pobede, a već u trećem kolu bi mogao da se sastane sa Jankom Tipsarevićem. Tipsarević se na startu turnira sastaje sa Čehom Janom Hernihom, 65. teniserom sveta, dok će protivnik Viktora Troickog u prvom kolu biti Brajan Dabu iz Argentine.

U drugom kolu Đoković bi mogao da igra sa pobednikom meča između Amerikanca Majkla Janija i Simona Grola iz Nemačke, dok je moguć protivnik Tipsarevića u drugom kolu pobednik susreta između Amerikanca Mardija Fiša i Serhija Rotmana iz Argentina. Ako u trećem kolu dođe do susreta srpskih tenisera pobednika bi u narednom kolu mogao da očekuje duel sa Špancem Tomijem Robredom, dok bi ga u četvrtfinalu potencijalno čekao Huan Martin del Potro iz Argentine.

Đoković se nalazi na istoj strani žreba sa Rodžerom Federerom, dok su na drugoj strani Rafael Nadal i Endi Mari. Federerov protivnik u prvom kolu biće Jen Hsun Lu, Nadal sastaje sa Arno Klemonom, dok Mari se u prvoj rundi igra sa Amerikancem Robertom Kendrikom.

Po renkingu treći teniser Srbije Troicki bi u drugom kolu igrao sa pobednikom duela između Amerikanca Tejlora Denta i Danijela Himeno-Travera iz Španije, a u trećem kolu bi mu potencijalni protivnik bio Mari.

U konkurenciji dublova Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor biće drugi nosioci i u prvom kolu ih očekuje susret sa Italijanima Simonom Bolelijem i Andreasom Sepijem.

U drugom kolu srpsko-kanadski dubl bi mogao da se sastane sa pobednikom meča između Austrijanaca Julijana Noula i Jirgena Melcera i Ameikanaca Sema Kverija i Roberta Kendrika, dok bi u trećem kolu potencijalni protivnici mogli da budu 13. nosioci Čeh František Čermak i Mijail Martinak iz Slovačke.

Troicki će na Vimbldonu u dublu igrati u paru sa Nemcem Kristoferom Kasom, i njih dvojica se u prvom kolu sastaju sa Rusima Igorom Kunjicinim i Dmitrijem Tursunovim. U drugom kolu srpski i nemački teniser bi mogli da se sastanu sa Brazilcima Andreom Saom i Marselom Melom, a u narednom kolu potencijalni protivnici bi mogli da im budu Poljak Lukaš Kubot i Oliver Marah iz Austrije, a ako prođu treće kolo mogli bi da se sastanu sa Zimonjićem i Nestorom.

Dušan Vemić i Nemac Miša Zverev u prvom kolu turnira u dublu sastaju se sa prvim nosiocima Bobom i Majkom Brajanom, dok će Janko Tipsarević u paru sa Špancem Nikolasom Almagrom igrati protiv dvojice Rumuna Andreja Pavela i Horija Tekaua.

Najprestižniji teniski turnir moćićete da pratite na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve