Nova vest
Tenis

Utorak, 26.05.2009.

21:26

RG: Igraju Ana, Janko i Vemić

U sredu na terene na Rolan Garosu izlazi troje srpskih predstavnika – Ana Ivanović, Janko Tipsarević i Dušan Vemić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ivanovićeva igra sa 32-godišnjom Tamarin Tanasugarn na terenu "Filip Šatrije", druga po redu, posle duela Endi Mari – Potito Starače. Tipsarević otvara program na terenu broj 6 protiv Felisijana Lopesa, 28 nosioca iz Španije. Vemić u paru sa Mišom Zverevom igra protiv dubla Mikael Ljodra/Fabris Santoro poslednji na terenu broj 2.

Tajlanđanka Tamarin Tanasugarn, protivnica Ane Ivanović u drugoj rundi, trenutno je 52. na WTA listi, a najbolji rang imala je u maju 2002. godine, kada je bila na 19. mestu. U karijeri je ukupno osvojila dva turnira, a ove godine na najvišem nivou ima skor 3-8. Na šljaci je igrala na samo dva turnira i oba puta je izgubila na startu.

Ivanovićeva i Tanasugarn se do sada nisu sastajale. Tajlanđanka je u prvoj rundi eliminisala Kamil Pin 6:3, 3:6, 7:5.

Ana se u prvoj rundi mučila sa Italijankom Sarom Erani, ali je slavila posle 122 minuta igre - 7:6, 6:3. Posle meča Ivanovićeva je rekla da je očekivala težak okršaj i prokomentarisala je povredu kolena.

Felisijano Lopes, Jankov rival u drugoj rundi, trenutno je 30. teniser na ATP listi. Ove sezone igra vrlo loše i ima skor od šest pobeda i deset poraza na ATP nivou. Igrao je polufinale 'čelendžera' u Sanrajzu i četvrtfinale u Marseju (tvrda podloga), a na šljaci je igrao treće kolo u Barseloni, drugo u Rimu, a na startu je ispao u Monte Karlu i Madridu.

U prvom kolu Lopes je pobedio 185. igrača na svetu Franka Fereiru 6:7, 4:6, 7:6, 7:5, 6:2.

Ono što Špancu ide na ruke svakako je skor u međusobnim susretima sa Jankom, pošto vodi 3-0. Ipak, sva tri meča igrana su na tvrdoj podlozi – u Nju Hejvnu (2007) je bilo 7:6, 7:6, u Dubaiju (2008) 6:3, 4:6, 6:4 i u Parizu (2008) 6:3, 6:4.

Pročitajte detaljnu tenisku biografiju Felisijana Lopesa napisanu u sklopu specijala "US open 2008".

Janko je u prvom kolu izgubio prvi set, ali je uspeo da savlada Alberta Montanjesa sa 3:1 u setovima.

Dušan Vemić igra sa Mišom Zverevom u paru, a rivali u prvoj rundi su im domaći takmičari Mikael Ljodra i Fabris Santoro. Pre njihovog, na terenu broj 2 igraju se mečevi Azarenka – Barois, Pečner – Verdasko i Masu – Vavrinka.

Na teren u sredu izlazi i Rafael Nadal. Prvi teniser sveta, posle ne baš blistave partije sa Danijelom u prvoj rundi, igra sa Teimurazom Gabašvilijem iz Rusije, dok treći nosilac Endi Mari, posle ubedljive pobede nad Čelom, za rivala ima Italijana Potita Staračea.

Derbi dana igraju Nadja Petrova i Marija Šarapova, a zanimljivo će biti i u okršaju Venus Vilijams i Lusi Šafarove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve