Nova vest
Tenis

Utorak, 26.05.2009.

17:33

RG: Trijumf Troickog posle maratona

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je pobedio Poljaka Lukaša Kubota 3:6, 6:3, 6:4, 6:7 (4-7), 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao skoro 4 časa, a rival Troickom u drugoj rundi biće peti nosilac Huan Martin del Potro, koji je lako savladalao Mikaela Ljodru 6:3, 6:3, 6:1. Do sada su se tri puta sastajali, a svaki put je uspešniji bio Argentinac.

Koliko je meč bio neizvestan, vidi se iz podatka da je srpski teniser osvojio samo dva poena više – 167:165.

Kubot je poveo u setovima, ali je Viktor preokrenuo napravivši po jedan brejk u naredna dva seta. U četvrtom setu nije bilo brejka, ali je Poljak, vicešampion Srbija opena, bio smireniji i izborio peti, odlučujući set.

Ipak, Troicki je u petom setu dokazao da je kvalitet na njegovoj strani, napravio je brejk u šestom gemu i ubrzo došao do pobede.

Del Potro, Viktorov naredni rival, igra solidno na šljaci ove sezone – posle iznenađujućeg poraza od Ljubičića na startu Monte Karla, dogurao je do četvrtfinala u Rimu i polufinala u Madridu.

Ove sezone osvojio je jednu titulu, u Oklendu, a na putu do trofeja savladao je i Troickog – 6:3, 6:3. Njih dvojica igrali su još dva puta – nedavno je u Rimu bilo 6:3, 1:6, 6:3 za Argentinca, a u Vašingtonu 2008. Del Potro je slavio 6:3, 6.3.

Od ukupno pet titula u karijeri Argentinac je dve uzeo na šljaci – u Kicbilu i Štutgartu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve