Nova vest
Tenis

Utorak, 26.05.2009.

15:08

JJ u drugom kolu Rolan Garosa

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je savladala Čehinju Petru Cetkovsku sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sledeća protivnica pete teniserke sveta je Slovakinja Magdalena Ribarikova (53. WTA), koja je pobedila Francuskinju Kristinu Mladenović (338. WTA). Jankovićeva se do sada nije sastajala sa Slovakinjom.

JJ je igrala odlično u prvom setu, uz brejk u četvrtom gemu povela je sa 4:1. Nakon toga meč je posle 19 minuta igre prekinut zbog kiše.

Posle pauze od dva sata i 10 minuta, teniserke su u nastavku osvojile po gem na svoj servis, da bi Jankovićeva u osmom gemu napravila još jedan brejk i osvojila prvi set sa 6:2.

Jankovićeva je dobro počela drugi set, napravila brejk u drugom gemu, i povela sa 2:0, ali je njena protivnica uzvratila na isti način i izjednačila. Srpska teniserka je nakon toga ponovo oduzela servis Čehinji i povela sa 4:2.

Cetkovska je potom ponovo oduzela servis petoj teniserki sveta, ali je Srpkinja u narednom gemu napravila ribrejk, i povela rezultatom 5:3, da bi u devetom gemu uspela da sačuva svoj servis i trijumfuje.

Jankovićeva je posle meča rekla da joj je cilj da neprestano poboljšava igru.

"Kontrolisala sam poene, a često sam i izlazila na mrežu. Ali, posle kiše nije bilo lako vratiti se. Ipak, uspela sam da završim posao u dva seta i srećna sam. Pokušavam da poboljšam svoju igru, da uđem u najbolju formu i napravim još neki iskorak u igri. To je moj cilj u ovom trenutku, želim da mislim samo o sledećem meču i da dajem maksimum", izjavila je Jelena.

Rolan Garos će najverovatnije imati pokretni krov na Centralnom terenu od 2011. godine, a srpskoj teniserki to se čini kao dobra ideja.

"Krov je veoma dobra stvar jer ne moramo da prekidamo meč i da čekamo i po više od sat vremena da se vratimo na teren. Nije lako prekinuti meč, pogotovo u vreme ručka, pošto je tada gužva. U tim uslovima teško je koncentrisati se i ostati opušten pre ponovnog izlaska na igralište".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve